Tatlı Ekşi: Kivili Muhallebi

C vitamini deposu, antioksidan kaynağı, yüksek lif içeren kış yeşili kiviyi; tatlı, başlangıç ve atıştırmalık tariflerde bol bol kullanmaya geldi sıra. Kabuğuna kadar bolca vitamin içeren hafif ekşi meyve kiviyi, ince ince dilimleyip muhallebi tarifinde kullanmaya ne dersiniz? Hatta ve hatta küçük bir çılgınlık yapıp muhallebi katı üzerine bir kat kivi püresi ekleyebilirsiniz.

Akşam yemeği üzerine hafif bir tatlı olacak kivili muhallebi hazırlamak isteyenleri mutfağa alalım.

Kivili Muhallebi Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3/4 su bardağı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

2 adet orta boy kivi
2 yemek kaşığı frambuaz sos

Püf noktası:

Derin bir tencereye eklediğiniz malzemeleri pişirme işlemi öncesinde de karıştırıp kısık ateşte, sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.

Pişirme önerisi:

Tatlı karışımına arzuya göre 1/2 su bardağı kadar ince çekilmiş çiğ badem ekleyebilirsiniz.

Servis önerisi:

Tatlıyı dondurma eşliğinde de servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz süt, elenmiş un ve buğday nişastasını derin bir tencereye alın.

Toz şeker, rendelenmiş limon/ portakal kabuğu ve vanilya ekleyin.

Tüm malzemeleri bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Yavaş yavaş kıvam almaya başlayan tatlıya son olarak soğuk tereyağı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Kabuklarını soyduğunuz kivileri ince ince dilimleyin. Durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz tatlı kaselerine hazırladığınız tatlı karışımı eşit olarak paylaştırın.

Doğranmış kivi dilimleri ve arzuya göre ekleyeceğiniz frambuaz sos ilavesiyle soğuk olarak servis edin.