Ara Öğünü Sevimsiz Bulanlara: Kivili Müsli

Ara öğünlere yakışan, sabah kahvaltılarını süsleyen kahvaltılık müsli karışımını, C vitamini deposu kivi ile taçlandırdık. Yulaf ezmesi, çiğ badem içi, kuru üzüm, keten tohumu, kabak çekirdeği içi, tarçın ve kaju fıstığı ile ev yapımı granola tarifi hazırladık. Bal, tereyağı ve Hindistan cevizi yağı ilavesiyle kıvam ve parlaklık verdik.

Pudra şekeriyle taçlandırılmış süzme yoğurt ve doğranmış kivi küpleriyle süslediğimiz kivili müsliyi bekletmeden servis ettik.

Kivili Müsli Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

3 adet orta boy kivi
200 gram süzme yoğurt
1 yemek kaşığı pudra şekeri
250 gram yulaf ezmesi
1 çay bardağı çiğ badem içi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
3 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
1 çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
50 gram çiğ kaju fıstığı
1 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Ev yapımı granola barı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra kullanın. Kullandığınız kivi miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Bal yerine arzuya göre keçi boynuzu pekmezi kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Yulaf ezmesi ve çiğ badem içini derin bir kaseye alın. Keten tohumu, kuru üzüm, tarçın ve kabak çekirdeği içini ilave edin.

Küçük bir cam kaseye aldığınız bal, tereyağı ve Hindistan cevizi yağını kaynamakta olan su buharı üzerinde benmari usulü eritin.

Yulaf ezmeli karışıma benmari usulü erittiğiniz ballı karışımı ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aldığınız ev yapımı granola bar karışımını önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 25 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız granola barı küçük parçalara ayırıp oda sıcaklığında soğutun.

Kabuklarını soyduğunuz kivileri küçük küpler halinde kesin. Süzme yoğurt ve pudra şekerini ayrı bir kapta çırpın.

Porsiyonluk kaplara aldığınız granola bar karışımı üzerine çırpılmış yoğurt ve doğranmış kivi küplerini ekleyip bekletmeden servis edin. Arzuya göre çiğ kaju fıstığı kırıklarıyla süsleyin.