Sağlık Elçisi: Kivili Smoothie

Kahverengi ve tüylü kabuğunun altında mini mini siyah çekirdekli ve sulu meyve kısmı yer alan, C vitamini başta olmak üzere antioksidan bakımından zengin olan kiviyi konuk ediyoruz bugün.

Lif bakımından da zengin meyve kivi ile pratik ve doyurucu bir içecek tarifi hazırlıyoruz. Tat olarak çok yakışan muz ve yeşil üzümü de ekliyoruz. Kıvamını keten tohumu, meyveler ve yoğurttan alan kivili smoothie‘yi balla tatlandırıp içerisine kattığımız buz küpleriyle soğuk olarak servis ediyoruz.

Kivili Smoothie Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

2 adet muz
4 adet orta boy kivi
1 salkım yeşil üzüm
1 yemek kaşığı keten tohumu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı bal
1/4 çay kaşığı tarçın
4 küp buz

Püf noktası:

Bal yerine fıstık ezmesi kullanabilir, smoothie tarifinizde farklı yağlı tohum ve kuru yemişlere yer verebilirsiniz.

Kullandığınız buz miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz kivi ve muzu ince ince dilimleyin.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız yeşil üzümleri tek tek ayıklayıp ortadan ikiye kesin.

Doğramış olduğunuz meyveleri blender ya da smoothie makinesine alın.

Keten tohumu, yoğurt, bal, tarçın ve buz ilavesiyle hafif taneli kalacak şekilde karıştırın. Soğuk olarak bekletmeden servis edin.