Fırından Çıktı Sıcak Sıcak: Kıymalı Fırın Makarna

Fırında ton balıklı makarna ve beşamel soslu bildik fırın makarna tariflerimiz evlerde pişe dursun biz bu akşamın menüsü için kıymalı fırın makarna hazırladık. Kuru soğan, havuç ve domates salçası ilavesiyle kavurduğumuz orta yağlı kıymayı baharatlarla çeşnilendirdik. Kısa süre haşlanmış penne makarnalar ile harmanlayıp kaşar ve cheddar peyniri ilavesiyle fırınladık. Üzeri nar gibi kızaran fırın makarnayı sıcağı sıcağına servis ettik.

Uzman Kasap paketli dana kıymayı tüm Migros mağazalarında bulabilir, Sanal Market‘ten tek tıkla sipariş verebilirsiniz.

Kıymalı Fırın Makarna Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 paket penne makarna
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı sıcak su
10 dal maydanoz
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
¼ çay kaşığı toz kırmızıbiber

Üzeri için:

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
½ su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri

Püf noktası:

Kaynar suya attığınız makarnaları hafif diri kalacak şekilde haşlamaya dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Makarna yapımında arzuya göre önceden hazırladığınız et suyu kullanabilir, farklı peynir çeşitleri kullanarak da makarna pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz orta boy kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Bol suda yıkayıp ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıp yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Havuçları ekleyip karıştırın.

Renk alan kuru soğan ve rendelenmiş havuçlara kıymayı katıp kısık ateşte, hafif bir renk alıp suyunu çekene kadar kavurma işlemini sürdürün.

Domates salçası, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve toz kırmızıbiber ekleyip çeşnilendirdiğiniz kıymalı karışıma sıcak su katıp kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Derin bir tencerede kaynamakta olan suya attığınız penne makarnayı yüksek ateşte, 10-12 dakika kadar haşlayın.

Hafif diri kalan makarnanın fazla suyunu süzüp durulamadan bekletin. Doğranmış maydanoz yaprakları eklediğiniz kıymalı karışıma haşlanmış makarnaları ekleyip hızlıca karıştırın.

Isıya dayanıklı bir servis kabına aldığınız kıymalı makarnanın üzerine rendelenmiş cheddar peyniri ve kaşar peynirini serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyene kadar pişirdiğiniz kıymalı fırın makarnayı dilimler halinde servis edin.