Kıymalı Kapalı Börek

Bir dilim asla yetmez! Hamurunu evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, el açması hamur lezzeti taşıyan kıymalı kapalı börek tarifimizi mutlaka deneyin.

borek

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 20+15  dakika

Porsiyon sayısı:  4-6

Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım kilo un
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı için

  • 300 gram kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6 yaprak taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram mozerella peyniri

Yapılışı

  1. Unu eleyerek bir kaba alın.
  2. Ve hamuru için olan malzemelerin hepsini ilave ederek yoğurun.
  3. Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
  4. Üzerine nemli bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
  5. Bir tavaya sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.
  6. Sarmısaklarıda mini doğrayıp soğanlarla pembeleşnceye kadar kavurun.
  7. Kıymayı soğanlarla buluşturun ve kavurmaya devam edin.
  8. Salça ve en son baharat ilavesiyle 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  9. Üzerine doğranmış fesleğeni ilave edin hemen ocaktan iç harcınızı alın.
  10. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  11. Mayalanan bezeleri merdane ile unlayarak açın.
  12. Açılmış hamurun yarısına kıymalı harcı yayın, üzerine mozerella peyniri ilave edin.
  13. Hamurun diğer yarısını kapatıp kenarlarını çatalla birleştirin.
  14. Pişirme kağıdı serili tepsiye börekleri yerleştirin.
  15. Ve önceden ısınmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

Dilerseniz böreklerin üzerine zeytinyağı ve yumurta sarısı sürebilirsiniz.