Bir Tabak Yetmez: Kıymalı Makarna

Bol kaynar suda haşlanan spaghetti makarna… Orta yağlı kıyma, kuru soğan, sarımsak, domates, biber ve baharatlar ilavesiyle hazırlanan kıymalı sos ile buluşuyor lezzetine doyum olmuyor. Bir tabağı asla yetmeyen kıymalı makarna rendelenmiş kaşar peyniri ya da arzuya göre eklenen parmesan peyniri ve taze fesleğen yaprakları eşliğinde servis ediliyor.

Unutmadan hatırlatalım: Mis gibi makarna sosları hazırlayabileceğiniz Uzman Kasap dana kıyma bu Migroskop döneminde indirimli fiyatıyla Migros kasap reyonlarında sizleri bekliyor.

Kıymalı Makarna Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 paket spaghetti makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet orta boy sivri biber
1 su bardağı doğranmış domates
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Servisi için:

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 dal taze fesleğen yaprağı

Pişirme önerisi:

Makarnayı kaynar ve bol suda 8-10 dakika aralığında, al dante kıvamda haşlamaya özen gösterin. Hazırladığınız kıymalı sosun içerisine az miktarda makarnanın haşlama suyundan ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın, sarımsakları incecik kıyın. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri ince ince doğrayın.

Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları ekleyip orta ateşte hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Kavrulan kuru soğanlara kıymayı ekleyip kısık ateşte renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün.

Doğranmış sivri biber, doğranmış domates, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Derin bir tencerede kaynattığınız bol suya spaghetti makarnaları ekleyip orta ateşte 8-10 dakika kadar haşlayın.

Haşlama suyunu süzdürdüğünüz makarnayı durulamayın ve hazırladığınız kıymalı sosun içerisine ekleyip karıştırın.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklediğiniz kıymalı makarnayı taze fesleğen yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.