Yaptık Oldu: Kıymalı Pizza

Ev yapımı kıymalı pide tadında bir lezzet… Suyunu çektikten sonra küçük topaklar haline gelen kavrulmuş kıyma, mozzarella peyniri alternatifi az yağlı kaşar peyniri ve kiraz domatesin uyumu. Yanına da bol köpüklü ayran önerimiz olsun.

Kıymalı pizza tarifi dedik adına, unutmayın ki basit güzeldir. Ağız tadınız daim olsun.

Kıymalı Pizza Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

10 adet cherry domates
200 gram orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
¼ çay kaşığı kimyon
¾ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Pizza hamuru için:

1,5 su bardağı un
½ su bardağı ılık su
¼ tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz

Domates sosu için:

2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
2 dal taze fesleğen
¼ çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Önceden hazırladığınız pizza hamurunu oda sıcaklığında, 30 dakika kadar mayalandırın. Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, hazırladığınız domates sosta arzu ettiğiniz baharatlara yer verebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuru maya, ılık su ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.

Zeytinyağı ekleyip elinizle karıştırın. Azar azar eklediğiniz un ve tuz ile kenar kısımlardan ortaya doğru karıştırarak pürüzsüz yapıda bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz hamur bezesinin üzerini hafifçe unlayıp streç filmle sardıktan sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin.

Pratik domates sos hazırlığı için; küçük bir sos tenceresine aldığınız biber ve domates salçalarının kıvamını ılık suyla açın. Tuz, toz şeker ve ince ince kesilmiş taze fesleğen yapraklarıyla çeşnilendirin.

Sarımsağı ince ince kesin. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırıp sarımsakları çevirin. Orta yağlı kıymayı ekleyip suyunu çekip hafif bir renk alana kadar kavurun. Kimyon ilavesiyle tatlandırın.

Hafifçe unlanmış bir mutfak tezgâhı üzerine aldığınız pizza hamurunu eliniz ya da oklava yardımıyla incecik açtıktan sonra düz ve ince tabanlı bir tepsiye yerleştirin.

Önceden hazırladığınız domates sosuyla üzerini kaplayın. Ortadan ikiye kestiğiniz kiraz domatesleri yerleştirin. Kavrulmuş kıyma ve son olarak da rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Sıcağı sıcağına dilimleyip servis edin.