Kıymalı ve Bol Yoğurtlu: Semizotu Yemeği

Kalorisi sıfır, yağ asitleri bakımından doygun, Omega 3 kaynağı, çiğ olarak da tüketilebilen semizotunu, küçük bir dokunuşla etli bir ana yemeğe çevirdik. Tek tek ayıkladığımız semizotu yaprakları ve körpe sap kısımlarını; kuru soğan, orta yağlı kıyma ve domates salçası ilavesiyle kavurup hafif sulu bir yemek hazırladık. Sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis ettiğimiz kıymalı semizotu yemeğinin tadına doyamadık.

Tarifin süsü yoğurt çeşitlerini Migros‘tan alabilir ya da tek tıkla Sanal Market‘ten sipariş verebilirsiniz. Semizotu salatası tarifini de not olarak buraya bıraktık.

Semizotu Yemeği

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

2 demet semizotu
1 adet orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
200 gram orta yağlı kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
½ su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Eklediğiniz sıcak su miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz. Ayıkladığınız semizotlarını bol suda yıkayıp fazla suyunu salata kurutucusunda kuruttuktan sonra yemek yapımında kullanın.

Pişirme önerisi:

Domates salçası yerine arzuya göre mevsiminde sulu ve lezzetli domates kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Taze sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Yaprak kısımlarını tek tek ayıkladığınız semiz otlarını bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürün. Körpe sap kısımlarını ince ince doğrayın.

Tencerede kızdırdığınız ayçiçek yağında yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Orta yağlı kıymayı ilave edip renk alıp suyunu çekene kadar kavurun. Domates salçasını ekleyip karıştırın.

Ayıklanmış semizotu yaprakları ve doğranmış körpe sap kısımlarını kattıktan sonra kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Sıcak su, pirinç ve tuz ilavesiyle kapağı kapalı tencerede, kısa bir süre daha pişirdiğiniz yemeği sıcak olarak servis edin.