Kızarmış Dondurma

Yaz aylarının göz bebeği dondurmayı kızartarak yemeyi denediniz mi? Kolay ve lezzeti bol tarifimizi mutlaka denemelisiniz…

kizarmis-dondurma

Hazırlama süresi: 2 saat

Pişirme süresi: 5 dakika

Porsiyon sayısı: 10

Malzemeler

  • 800  gram kesme (katı) sütlü dondurma
  • 2 adet yumurta akı
  • ¾ su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
  • ¾ su bardağı mısır gevreği
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kızartmak için

  • 1-1.5 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  1. Dondurmayı dondurucudan çıkarın ve bıçak ile 10 eşit parçaya bölün.
  2. Hindistan cevizini düz bir tabağa yayın.
  3. Her parçayı elinize alıp top gibi yuvarlayın.
  4. Ve hindistan cevizine bulayın.
  5. Şeklinin bozulmaması için üzerini streç film ile örtün ve tekrar derin dondurucuya kaldırın.
  6. Yumurta akını çukur bir kapta çırpın.
  7. Fındık, mısır gevreği, şeker, galeta unu ve tarçını blenderda karıştırıp yayvan bir tabağa yayın.
  8. Dondurmaları önce yumurta akına bulayın sonra hazırladığınız kaplama tozuna bulayın.
  9. Bu işlemei 2 kez yapın ve dondurma toplarını tekrar dondurucuya kaldırın.
  10. En az 1 saat beklettikten sonra derin bir tavada kızdırılmış yağda kızartın.
  11. Tavayı sallayarak 20 saniye kadar kızarttıktan sonra dondurmaları alın ve hemen servis edin.

Pişirme Önerisi:

Dondurmaları kızartırken şeklinin bozulmaması için maşa ile almaya veya çevirmeye çalışmayın.