Leziz Atıştırmalık: Kızarmış Kabak Kuleleri

İnce ince dilimlenen kabaklar, galeta unlu ve baharatlı karışıma bulanıp yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerinde nar gibi kızarıyor. Domates dilimleriyle üst üste sıralanıp kaşar peyniriyle buluştuktan sonra sıcak sıcak servis ediliyor. Ara sıcak olarak servis edebileceğiniz pratik tarifi, diyet menülerinize de ekleyebilirsiniz. Kızarmış kabak kuleleri eğlenceli olduğu kadar lezzetli de!

kızarmış Kabak Kuleleri Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet orta boy kabak
3 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
¼ çay kaşığı toz kırmızıbiber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 dal dereotu

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kabak dilimlerini derin yağda kızartabilir sonrasında domatesli kabak kuleleri hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp uç kısımlarını aldığınız kabakları, kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.

Sap kısımlarını aldığınız domatesleri kabaklarla uyumlu olacak şekilde halka halka kesin.

Galeta unu, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi geniş bir tepside harmanlayıp dilimlediğiniz kabakları bu karışıma bulayın.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine tek sıra halinde dizdiğiniz kabakların üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin.

Bir dilim fırınlanmış kabak, bir dilim domates olmak üzere hazırladığınız kabak kulelerini önceden ısıtılmış fırında, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle 5 dakika daha pişirin.

İncecik kıyılmış dereotlu süzme yoğurt eşliğinde ılık olarak servis edin.