Şimdi Patates Düşünsün: Köfteli Bezelye

Oldukça iyi bir ikili olan köfte patatese yeni bir soluk kazandırıyor, mini mini bezelye taneleri ve işin olmazsa olmazı havuç dilimlerini ekliyoruz. Böylelikle ne sebze yemeğinden ne de baharatlarla lezzetlenen köftelerden ödün veriyoruz. Aynı tabakta hem vitamin hem protein alıyor, pirinç pilavını da kutlamalara çağırıyoruz.

İyi Et Migros’ta! Uzman Kasap paketli dana /kuzu kıymalarla hazırlayabileceğiniz köfteleri, Uzman Kasap top köfteler ile yer değiştirebilir zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Bir tabak daha köfteli bezelye yemeği isteyen?

Köfteli Bezelye Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

500 gram taze bezelye
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz

Köftesi için:

400 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı yenibahar

Pişirme önerisi:

Köfte harcında arzu ettiğiniz baharat ve ince kıyılmış taze baharatları kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

İnce kıyılmış dereotu eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Köfteleri hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde doğrayın. İç kısımlarını ıslattığınız bayat ekmek dilimlerini ufalayın.

Orta yağlı kıymayı derin bir karıştırma kabına alıp oldukça küçük parçalar halinde doğranmış kuru soğan, ekmek kırıntısı, yumurta, ayçiçek yağı ve baharatlar ilavesiyle yoğurun.

Toparlanan köfte harcını küçük parçalara bölüp avuç içinizde yuvarlayın. Kıvam alması için buzdolabına kaldırıp bekletin.

Bezelye yemeği için; kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı yemeklik, havuçları halka halka, patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Taze bezelyeleri ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırıp doğramış olduğunuz soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Havuç ve patatesleri ekleyip soteleme işlemini devam ettirin. Domates salçası ile renk verip tuz ile çeşnilendirin. Arzuya göre bu esnada çok az miktarda toz şeker ekleyin.

Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağı kapalı tencerede kaynamaya bırakın.

Yumuşayan ve kıvam alan sebzelere dolapta beklettiğiniz köfteleri ekleyip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin.

Pişirme süresi sonrasında ocaktan alıp kısa bir süre dinlendirdiğiniz köfteli bezelye yemeğini ılık olarak servis edin.