Köfteli Hünkar Beğendi

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden hünkar beğendiyi bu kez köfte ile hazırlıyoruz.

kofteli-hunkar-begendi

Hazırlama süresi: 50-60 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

Köftesi için

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su

Beğendisi için

  • 4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz biber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

  1. Köfte malzemelerini karıştırıp 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
  2. Patlıcanları közleyip kabuklarını çıkarıp bıçakla ezerek kesin.
  3. Bir tavayada tereyağını eritip unu kavurun.
  4. Sütü ilave edip kaynamaya başlayınca patlıcanları ekleyin.
  5. Kaşar peyniri tuz ve beyaz biberleri sürekli karıştırarak ilave edin.
  6. 2-3 dakika sonra ocaktan alın.
  7. Servis tabağına hafifçe yayarak yerleştirin.
  8. Buzdolabından çıkartıp ellerinizi su ile ıslatarak köftelere dilediğiniz şekli verin.
  9. Çok az yağ ile yanmaz tavada arkalı önlü pişirin.
  10. Beğendinin üzerine köfteleri yerleştirin.
  11. Tereyağında salçayı 1 çay bardağı su ile sos haline getirip Beğendili Köftenin üzerine dökün.

Servis Önerisi:

Dilerseniz Servis tabağınızın taban kısmına tereyağ ile ısıtılmış lokma şeklinde kesilmiş pide yerleştirebilirsiniz.