Açık Börek: Köfteli Milföy

20 Nisan- 3 Mayıs Migroskop döneminde 20 TL ve üzeri Uzman Kasap köfte alışverişine 10 Money hediyeli top köftelerle pratik bir tarif hazırlıyoruz. Milföy ve köfteyi bir arada kullanıyor, şeritler halinde şişlere geçiyoruz.

Arzuya göre közlenmiş sebzeler ve tarifini paylaştığımız domates sos eşliğinde servis ettiğimiz köfteli milföy tarifi en sevdiğiniz tariflerden biri olacak.

Köfteli Milföy Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 paket Uzman Kasap top köfte
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
1/4 çay kaşığı tuz

Domates sosu için:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
2 dal taze fesleğen
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürdükten sonra kullanın. Milföy hamurları ve top köfteleri şişlere dikkatli bir şekilde geçirin.

Servis önerisi:

Hazırladığınız domates sosu kısık ateşte, kısa bir süre pişirebilir ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Yapılışı:

Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde ince şeritler halinde kesin.

Uzman Kasap top köfteleri paketinden çıkartın. Isıya dayanıklı şişlere milföy hamuru ve top köfteleri görselde görüldüğü üzere zikzak şeklinde dizin.

Yumurta sarısı ve az miktarda tuzu çırpıp hamur üzerine sürün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak dizdiğiniz köfteli milföyleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin.

Zeytinyağı, közlenmiş kırmızı biber, sarımsak, domates püresi, fesleğen yaprakları, tuz ve karabiberi mutfak robotunda püre haline getirin. Arzuya göre kısık ateşte 1-2 dakika kadar pişirdikten sonra milföylü köfteler eşliğinde servis edin.