Kolay Mantı: Milföyden Mantı Börek

Hazır milföylere kıymalı iç harcı hazırlayarak mantı lezzeti elde ediyoruz. Yoğurt sosuyla lezzetlenen mantı börek tarifimiz, kolay mantı tarifi arayanlara ideal.

Mantı Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 25-30

Porsiyon sayısı: 4-6

Malzemeler

• 6 adet milföy

• 100 gram kıyma

• 1 küçük kuru soğan

• 1 yumurta sarısı

• Tuz-karabiber

Üzeri için

• 1 su bardağı Yoğurt 

• 2 diş Sarımsak

• 1 yemek kaşığı tereyağı

• 1 çay kaşığı toz biber

Yapılışı

• Önce kıymayı baharatlar ile yoğurun.

• Yumuşamış milföyleri 3 parça halinde kesin.

• Üzerine kıymalı harç koyup rulo halinde yuvarlayarak sarın.

• Yuvarlak fırın kabının içine pişirme kağıdını serin.

• Milföyleri dik olarak yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

• 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

• Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirin.

• Tereyağını toz biberle eritip servis yaparken dökün.

Servis Önerisi:

Arzu ederseniz milföy mantılarını kelepçeli bir kapta pişirebilir serviste yayvan bir tabağa alabilirsiniz.