Daha da Derine: Köstebek Pasta

Kabarık bir kakaolu kek ya da kalın bir pasta tabanı ile kolaylıkla hazırlanabilen farklı bir pasta köstebek pasta. Üstelik bol kremalı ve muzlu.

Kendisini biraz olsun anlatmak gerekirse; orta kısmı dikkatlice alınan kekin orta kısmına bütün muzlar yerleştiriliyor. Üzeri krema ile kaplanıp pasta tarifine toprak görüntüsünü kazandıracak kek kırıntıları ile kaplanır. Soğutulduktan sonra dilimler halinde servis edilir. Hapur hüpür yenir.

Hızını alamayanlar da yarışa “Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalım Diye 7 Pasta Tarifi” yazımıza göz atarak devam edebilirler. Biz mutfağa kaçtık bile.

kostebek-pasta tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

½ su bardağı ayçiçek yağı

½ su bardağı süt

1 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı kakao

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Kreması için:

2 paket hazır krem şanti

2 su bardağı soğuk süt

2 yemek kaşığı damla çikolata

4 adet muz

Püf noktası:

Fırından çıkan kakaolu pandispanyayı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pasta yapımında kullanın. İçini oyduğunuz kekin taban kısmını zedelememeye dikkat edin.

Pişirme önerisi:

Pastanın ara katında çırpılmış krem şanti yerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz ev yapımı muhallebi kullanabilir, eklediğiniz muz ve damla çikolata miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabına yumurtaları tek tek kırın. Toz şeker ilave edip şeker taneleri tamamen eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Ayçiçek yağı, süt ve yoğurt ekleyip karıştırma işlemini homojen bir kıvam alana kadar sürdürün.

Elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu azar azar katıp kıvam alana kadar karıştırma işlemine devam edin.

Hazırladığınız kek karışımını, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kek kalıbına aktarıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 40-45 dakika kadar pişirin.

Pastanın kreması için; derin bir kaba aldığınız toz krem şanti karışımını soğuk süt yardımıyla havalandırarak çırpın. Soğuyup kıvam alması için buzdolabına kaldırın.

Pişirme işlemi sonunda fırından çıkardığınız kakaolu keki kalıbından dikkatlice çıkartıp oda ısısında dinlendirin. Kenar kısımlarında birkaç cm. pay bıraktığınız kekin orta kısmını küçük bir kaşık yardımıyla taban kısmına zarar vermeden çıkartın. Elde ettiğiniz parçaları bir blender yardımıyla toz haline getirip ayrı bir kenarda bekletin.

Kabuklarını soyduğunuz muzları kekin orta kısmına boşluk bırakmayacak şekilde yerleştirin. Dolapta bekleyen ve kıvam alan krem şantiye damla çikolataları ekleyip karıştırın. Muzların üzerini dikkatlice sıvayın.

Kabarık bir görüntüsü olan pastanın üzerine toz halini alan kek parçalarını serpip soğuması için buzdolabına kaldırın. Dilimledikten sonra servis edin.