Kremalı Bal Kabağı Çorbası

Sonbahar-kış mevsiminin turuncu güzeli balkabağı, dumanı üstünde lezzetiyle yemeklerinize en güzel başlangıç olmaya aday…

balkabagi-corbasi

2 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20-25 dakika

Malzemeler:

1,5 dilim ayıklanmış balkabağı

Yarım kuru soğan

Yarım patates

Yarım havuç

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1/2 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı krema

Bir turam toz muskat

tuz-karabiber

Yapılışı:

Tereyağını tencereye koyun malzemeleri irice doğrayıp ilave edin hafifçe soteleyin.

Suyu ilave edin tuz karabiber ve muskat ekleyerek pişmeye bırakın.

Piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirin.

Sütü ilave ederek yeniden ocağa koyun.

Bu aşamada çorbanın koyuluğuna göre sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.

Kaynadıktan sonra ocaktan alıp karıştırarak kremayı ilave edin.

Çorbanız servise hazır!