Kremalı Kurabiye

Altın günlerinin yıldızı, çay sofralarının vazgeçilmezi, özel kahvaltıların sürprizi; damaklarımızın neşesi kremalı kurabiye!

kremali-kurabiye

Hazırlama süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Porsiyon sayısı:  8-10

Malzemeler

-1 yumurta

-1 su bardağı pudra şekeri

-300 gram tereyağı

-1 paket vanilya

-500 gram un

Kreması için

-4 çay bardağı süt

-1 çay bardağı şeker

-½ çay bardağı un

-1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

-Antep fıstığı

-Hindistan cevizi

Yapılışı

1. Krema için tereyağı dışındaki tüm malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin.

2. Kremanın altını kapatıp tereyağını ilave edin.

3. Sürekli karıştırarak erimesini sağlayın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

4. Oda sıcaklığındaki malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğurun.

5. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.

6. Hamuru pişirme kağıdı üzerinde merdane ile yarım santim kalınlığında açın.

7. Kalıpla yuvarlaklar kesin, bu yuvarlakların yarısına simit şekli vermek için gazoz kapağı ile orta kısmını çıkarın.

8. Isınmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

9. Soğuduktan sonra yine soğumuş kremayı sürün ve kurabiyeleri birbirine yapıştırın.

10. Kurabiyenin kenarlarına hindistan cevizi bulayın üst orta kısmına antep fıstıklarını yerleştirin.

Afiyetler olsun.

Pişirme Önerisi:

Dilerseniz kurabiyeleri önceden yapıp, ikram edeceğiniz zaman krema ile birleştirip sunum yapabilirsiniz.