Gelsin Makarnalar: Kremalı Mantar Sos

O bir klasik, o bir lezzet formülü, o bir mantar sevdiren… İnce ince dilimlenmiş mantar çeşitleriyle hazırlanan dumanı üzerinde bir sos kremalı mantar sos tarifi

Suyunu bırakmaması ve lezzetini hapsetmesi için yüksek ateşte sotelenen mantarlarla hazırlanan kremalı mantar sos, ızgara et ve makarna tariflerine çok yakışacak.

Kremalı Mantar Sos Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
400 gram kültür mantarı
1 su bardağı krema
1/2 yemek kaşığı un
100 ml. su
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Kremayı ekledikten sonra kısık ateşte pişirmeye dikkat edin. Hazırladığınız sosa rendelenmiş muskat cevizi katabilir, farklı bir aroma kazandırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Sıcak su yerine tavuk ya da et suyu ilavesiyle hazırlayabilirsiniz.

Servis önerisi:

Ocaktan aldığınız sosu ince çekilmiş maydanoz yaprakları eşliğinde ılık olarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Mantarların üzerini nemli bir bez yardımıyla silin, yıkamayın. Arzuya göre sap kısımlarını koparıp ince ince dilimleyin.

Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Doğranmış mantarları ekleyip yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Unu azar azar ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kremayı ilave edip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Sıcak su ilavesiyle kıvamını açtığınız kremalı mantar sosu, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın.

Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdiğiniz kremalı mantar sosu ocaktan alıp ılık olarak servis edin.