Menülere Yakışır: Kremalı Tavuk Sote

Migros Sanal Market‘ten indirimli olarak sipariş verebileceğiniz piliç fileto ile hazırlayabileceğiniz tavuk tarifinde; krema, sarımsak, kişniş, hardal ve karabiber kullanmanız yeterli!

Patates püresi ya da Anadolu Lezzetleri’nden zahter salatası ile hazırlanmış biberiyeli fırın patates ile servis etmeniz önerilir.

Kremalı Tavuk Sote Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
800 gram kuşbaşı tavuk göğsü
200 ml. krema
1/2 tatlı kaşığı hardal
1 diş sarımsak
4 dal taze kişniş
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Kremayı eklemeden yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Kuşbaşı tavuk göğsü yerine kalça şiş de kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Kişniş yerine ince kıyılmış fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuşbaşı tavuk göğüslerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Kuşbaşı tavuk göğüslerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.

Suyunu çeken tavuk göğüslerine krema, hardal, sarımsak püresi ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Sosunu çeken tavukları; ince kıyılmış kişniş yaprakları ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirip sıcak olarak servis edin.