Krep Tarifleri

Hem sabah kahvaltılarının hem de ara öğünlerin vazgeçilmezi krep. Siz de evde kendi kendinize farklı krepler yapıp sevdiklerinizi şaşırtmak istemez misiniz? İşte lezzetli ve birbirinden farklı krep tarifleri…

1)      Somon Krep

Porsiyon: 1 kişilik

Hazırlama Süresi: 8 dakika

Malzemeler

2 dilim tost ekmeği

100 gr füme somon

1 adet domates

1 adet baby turp

1 tutam dereotu

1 yemek kaşığı kapari

1 yemek kaşığı labne peyniri

4 adet cherry domates

¼ bağ roka

10 gr frenk soğanı

Yapılışı

1. Tost ekmeklerinizin 2 tarafını da kızartın.

2. Üzerlerine labne peynirinizi sürün.

3. Sonra sırasıyla domates, roka, somon füme, turp, dereotu ve frenk soğan koyun.

4. Afiyet olsun.

somon-krep 

2)      Kefirli Havuçlu Krep

Porsiyon: 4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler

1 yumurta

 1 çay kaşığı kefir

 1 bebek havuç

 2 sap maydanoz

 2 sap dereotu

 50 gram kolat peyniri

 4 yemek kaşığı un

 1 çay kaşığı kabartma tozu

 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı

Havuç ve peyniri ince rende ile rendeleyin.

Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.

Önce yumurtayı el çırpıcısı veya çatalla çırpın.

Ardından diğer malzemeleri ilave edip homojen bir karışım elde edin.

Normal krep hamurundan biraz daha katı olması yeterli gerekirse un ekleyebilirsiniz.

Krep tavasına birer kaşık dökerek arkalı önlü pişirin.

Dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. 

havuclu-krep

3)      Sebzeli Ton Balıklı Krep

Porsiyon: 3 kişilik

Hazırlama Süresi: 10 dakika

Pişirme Süresi: 15 dakika

sebzeli-krep

Malzemeler

Krep için

1 yumurta

1 yemek kaşığı yogurt

1 minik havuç

5 dal maydanoz

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı beyaz peynir

1 çay kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un

İç Malzemesi

Konserve ton balığı

4 marul yaprağı

2 dal maydanoz

Yapılışı

1. Havuç rendenin ince kısmı ile rendelenir. Maydanozlar incecik kıyılır.

2. Krep malzemelerinin tamamı ile katı olmayan hamur hazırlanır.

3. Yapışmaz tava ısıtılır, hamurdan bir kepçe tavaya dökülür ve arkalı önlü pişirilir.

4. Hamur bitene kadar bu işleme devam edilir.

5. Kreplerin içine uzun incecik kıyılmış marul üzerine ton balığı koyarak rulo şeklinde sarılır.

6. Servisten önce üzerine incecik kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Afiyetler olsun.