Kurabiyenin Tuzlusu Diyenlere 5 Nefis Tuzlu Kurabiye Tarifi

Çay yanına yakışacak ikramlıklar arıyorsanız, habersiz gelen misafirinize
çabucak hoş bir sürpriz yapmak istiyorsanız yazımızın devamında yer alan
tuzlu kurabiye tariflerini hemen uygulayabilirsiniz.
İşte; yapımları pratik, tadımları birbirinden nefis 5 farklı tuzlu kurabiye tarifi…

1. Sirkeli Tuzlu Kurabiye

Pastanelerde satılan tuzlu kurabiyelere bayılıyor ama ne yapsanız da o lezzeti
ve kıyır kıyır kıvamı bir türlü yakalayamıyorsanız bu tarifimizi henüz
denememişsiniz demektir.
İşte; tuzlu kurabiye anlayışınızı yenileyecek, lezzeti ve kıvamıyla sizi mest
edecek nefis tarifin detayları:
– Oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine 1
adet yumurtanın akını, 2 yemek kaşığı toz şekeri, 1 çay kaşığı tuzu, 3
yemek kaşığı sirkeyi ilave ederek elinizle karıştırın.
– Karışıma yarım paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu azar azar ilave
edin.
– Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek güzelce yoğurun.
– Hamuru 2 yağlı kâğıt arasında açıp kalıplarla şekil verin.
– Üzerlerine 1 yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susamı serpin.
– 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirip servis edin.

2. Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Demli bir çay kokusuyla yarışacak mis gibi mahlep kokulu bir kurabiye
hazırlayıp gününüzü güzelleştirmeye ne dersiniz? Kandil simidi lezzetine
bayılıyorsanız en az onun kadar nefis bir tuzlu kurabiye yapmaya hazır olun.
İşte, mahlepli tuzlu kurabiye tarifinin detayları:
– Kurabiye hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz 125
gram tereyağı ve 2 adet yumurtayı derin bir karıştırma kabına alın.
– 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1
tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep, isteğe göre az miktarda toz
nane ya da dere otu gibi yeşillikler, 1 paket kabartma tozu ve kabarmayı
kolaylaştıracak taze sıkılmış 1 çay kaşığı taze limon suyunu ekleyip
karıştırma işlemini sürdürün.
– 2,5 su bardağı elenmiş unu azar azar ekleyip hafif ele yapışacak yağlılıkta
ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
– Hazırladığınız hamuru hafifçe unlanmış bir mutfak tezgâhı üzerinde
yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın. Arzu ettiğiniz kurabiye kalıpları
yardımıyla şekil verin.

– Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz
kurabiyelerin üzerine 1 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla çırpılmış 1 adet
yumurta sarısını sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında
üzerleri kızarana kadar pişirip servis edin.

3. Glütensiz Tuzlu Kurabiye

Glüten; romatizma, tiroit sorunları, bağırsak hastalıkları, saç ve tırnak yapısının
sağlıksızlığı gibi olumsuz durumlarda etkili olan bir maddedir. Bu nedenle
birçok insan glütensiz beslenmeyi tercih etmek zorundadır. Eğer siz de
glütensiz beslenmeyi benimsiyor, glüten içermeyen tarifler arıyorsanız bu
kurabiye size iyi gelecek demektir. İşte, glütensiz tuzlu kurabiye tarifi:
– Bir yoğurma kabı içerisine 1,5 su bardağı glütensiz unu koyup içerisine
yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Daha sonra
üzerine 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta ve 1
yumurta beyazını ekleyerek, katılaşana kadar elinizle yoğurun.
– Hamurunuz ele yapışmayacak bir kıvam aldığında, ufak bezeler
kopararak dilediğiniz şekli verip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
– Son olarak üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
– Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirip servis edin.

4. Acılı Kurabiye

“Hayatın acısızı, yemeğin acılısı!” diyorsanız şöyle buyurun; size nefis bir
önerimiz var! Acı lezzetlerin iştah acıcı büyüsüne inanıyorsanız kırmızı pul
biberin katkılarıyla nefis bir deneyim yaşamanız için işte acılı kurabiye tarifi:
– 125 gram margarini oda sıcaklığında bekletin veya hafifçe ısıtın.
– 2 yumurta, 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı
kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı sirke, 3 su bardağı unu
güzelce yoğurun.
– Hamur şekil alabilecek kıvamda olana kadar gerekirse biraz daha un ilave
edin.
– 1 tatlı kaşığı pul biber (Bol acılı istiyorsanız miktarı çoğaltabilirsiniz.) 1
yemek kaşığı susam ve 2 yemek kaşığı çörek otunu da hamura ilave
ederek karışmasını sağlayın.
– Hamurdan bir parça koparıp uzunca bir rulo yapın ve üzerine elinizle
bastırarak hafifçe düzleyin.
– Küçük boyutlarda veya dilediğiniz boyutta bıçakla kesin ve pişirme
kâğıdı yerleştirilmiş tepsiye dizin.
– Üzerine yumurta sarısı sürüp 160 derece önceden ısınmış fırında pişirin.

Cevizli Kurabiye Tarifi

5. Çekirdekli Tuzlu Kurabiye

Çekirdek çitlemeyi sevenler, çekirdeği bu kez kurabiye üzerinde görmeye
bayılacaklar! Yapımıyla çok pratik, içeriğiyle çok besleyici bir kurabiye tatmak
istiyorsanız doğru bir tercih olacak çekirdekli tuzlu kurabiye yapımının işte
detayları:
– Derin ve geniş bir kap içerisine 50 gram margarin, 4 yemek kaşığı yoğurt,
1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket
kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuzu güzelce karıştırıp iyi bir kıvam elde
edinceye kadar yoğurun.
– Yaklaşık 15-20 dakika kadar süren yoğurma işleminden sonra hamurdan
ceviz büyüklüğünde parçalar alıp dilediğiniz gibi şekil verin.
– Şekillendirdiğiniz hamurları içine yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye dizin.
– Üstlerine yumurta sarısı sürüp 3 yemek kaşığı kadar ayçiçeği çekirdeğini
paylaştırarak yapıştırın.
– 180 derecede 20 dakika kadar pişirip servis edin.