Kurban Bayramı Sofrasına Etli Pilav Yanına Yakışacak 5 Tarif Önerisi

Bayram sofranızın yıldızı bu bayram da etli pilav olacaksa böyle buyurun.
Yazımızın devamında etli pilava çok yakışacak, midenize ve #sizeiyigelecek
tarifleri sıraladık.
İşte, etli pilavı hafifliği ve lezzetiyle tamamlayacak 5 tarif…

1. Serinletir: Fesleğenli Ayran

Yaz sıcaklarına denk gelen Kurban Bayramı’nda etli pilava en çok kocaman bir
bardak ayran yakışır. Bolca fesleğeniyle ferahlık veren nefis mi nefis ayranla siz
de hem serinleyebilir hem de etli pilavın lezzetini katlayabilirsiniz. İşte, pratik
yapımıyla hiç yormayacak fesleğenli ayran tarifi:

  •  Bir blenderın içerisine tüm malzemeleri ekleyip 3-4 dakika çalıştırın.
  •  Ardından bardağa ekleyip üzerini fesleğen yaprakları ile süsleyerek
    servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fesleğenli Ayran

2. Tokluk Hissi Kazandırır: Yoğurtlu Semizotu

Etli pilavın sindirimini kolaylaştıracak bir önerimiz var sırada. Bol lifli
semizotunun ve bol proteinli yoğurdun güzel uyumu sizin de sofranızı
zenginleştirecek. Semizotunun hafif ekşi lezzetine arkadaş olan yoğurda bol
sarımsak eklemeyi de sakın unutmayın. İşte, yoğurtlu semizotu tarifi:

  •  Salata yapımında kullandığınız semizotlarının sap kısımlarını ayıklayın. Bol
    suda yıkadığınız semizotlarını salata kurutucusunda kurutun.
  •  Kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
    Tuzla ovup zeytinyağı ve süzme yoğurtla karıştırın.
  •  Ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra kuruttuğunuz semizotu yapraklarını
    ekleyip karıştırın.
  •  Arzuya göre sonradan eklediğiniz sızma zeytinyağı ilavesiyle soğuk olarak
    bekletmeden servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Semizotu Tarifi

3. Sunumuna Hayran Bırakır: Patlıcan Kuleleri

Kurban Bayramı yaz günlerine denk geliyorsa yazın en güzel sebzesine de
bayram sofrasında yer verme zamanı! Bostan patlıcanlarıyla sunumu hoş,
lezzeti hafif bu seçenekle siz de sofranızı tamamlamak isterseniz işte, patlıcan
kuleleri tarifi:

  •  İlk olarak patlıcanları alacalı soyup doğrayın. Kızgın yağda kızartıp fazla
    yağlarının çekmesi için bir havlu kâğıt serili bir tabağa ekleyip bekletin.
  •  Ardından bir sos tenceresinin içerisine yağı sarımsakları ve domates
    püresini ekleyip kaynatın ve ocaktan alın.
  •  Başka bir kabın içerisine labneyi ve labne harcı için olan tüm
    malzemeleri ufak ufak doğrayıp ekleyin ve karıştırın.
  •  Daha sonra patlıcanları tabağa alın. Üzerine labneli harcı tekrar patlıcanı
    tekrar labneli harç ve tekrar patlıcan ekleyip son olarak domates
    sosunundan döküp servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Patlıcan Kuleleri Tarifi

4. Doyum Olmaz: Zeytinyağlı Fasulye

Bayram sofrası bile olsa zeytinyağlı olmadan olur mu hiç? Sizin gönlünüz de
hafif seçeneklerden yanaysa etli pilav kaçamağını biraz zeytinyağlıyla
desteklemek iyi fikir olabilir. Mevsimin en nefis sebzelerinden biri olan taze
fasulyeden harika bir yemek için böyle buyurun. İşte, zeytinyağlı fasulye tarifi:

  •  Uç ve kılçık kısımlarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye kesin.
  •  Mevsimin sulu domateslerini kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler
    halinde doğrayın.
  • Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
  •  Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Doğranmış kuru soğanları
    ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
  •  Doğranmış domates, tuz ve toz şekeri ekleyip kısık ateşte kaynamaya
    bırakın.
  •  Taze fasulyeler ve sıcak suyu ekledikten sonra üzerine yağlı kâğıt
    kapattığınız taze fasulyeyi, kapağını açmadan orta ateşte pişirin. Arzuya
    göre ılık ya da soğuk olarak servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

5. Mevsimin En Güzelidir: Yoğurtlu Kabak

Sırada yine çok hafif bir tarif var. Etli pilav miktarını abartmak istemiyorsanız
yoğurtlu kabak size iyi bir yardımcı olabilir. Sindiriminizi kolaylaştıracak, etli
pilavın lezzetini tamamlayacak bu tarife bayram sofranızda bir tabak daha
ayırın. İşte, yoğurtlu kabak tarifi:

  •  Kabakları ayıklayın, yıkayın ve rendeleyin; tavada zeytinyağı ile soteleyin.
  •  Yoğurt, nane, tuz, sarımsak, dereotu ve iri kıyılmış ceviz ekleyip iyice
    karıştırın.
  •  Bir kâsenin içinde zeytinyağı ve kırmızı pul biberi karıştırın.
  •  Kabakları servis tabağına alıp üzerine zeytinyağlı karışımı gezdirip servis
    edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Yoğurtlu Kabak Tarifi

 

Bayram kahvaltısı için alışverişinizi Migros Sanal Market üzerinden yapmak için hemen tıklayın.