Kurban Etiyle Ne Yapsak Diyenlere: Kırmızı Et ile Lezzetlenen 5 Farklı Tarif

Paylaşmanın güzelliğini hatırlatan Kurban Bayramı geldi çattı. Sevdiklerimizle
dolan sofralar, mutlu eden bayram ziyaretleri, hasret gideren telefonlar derken
birbirinden güzel 4 gün bizleri bekliyor.
Bir kısmı gerekli yerlere dağıtılan bir kısmı da kurban kesen kişilerin evinde
kalan kırmızı etin nasıl pişirileceği ise kararsızlık konusu. Yazımızın devamında
kurban etiyle yapabileceğiniz 5 farklı tarifi sizin için derledik. İşte, detaylar…

1. Pidenin En Güzel Hali: Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

Bayramlarda da hamur işi seçeneklerden vazgeçmeyenlere kuşbaşılı kaşarlı
pide iyi gelecek! Bayram kahvaltısı ya da bayram yemeği için tercih
edebileceğiniz bu tarif; demli bir çaya da pek yakışır, buz gibi bir ayranın
yanında da çok iyi gider. İşte, nefis mi nefis kuşbaşılı kaşarlı pide tarifi:

  •  Uygun bir tavaya tereyağı alınarak eritin. Sonrasında etleri ekleyerek her
    yeri pişene kadar kavurun. Ardından üzerine kapak kapatın ve suyunu
    salıp tekrar çekene kadar pişirin.
  •  Etler suyunu çektikten sonra sıvı yağ, biber, domates püresi ve
    baharatları ekleyerek lezzetlendirin. 2 dakika daha kavurup ocaktan alın
    ve soğuması için bekletin.
  •  Hamuru için bir karıştırma kabı içerisine un, maya, şeker, tuz ve su
    karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  •  Hamurun üzeri streç ile kapatılarak mayalanması için oda sıcaklığında 30
    dakika bekletilir.
  •  Hamur mayalandıktan sonra cevizden biraz daha büyük bezeler koparılır
    ve merdane yardımıyla açılır.
  •  Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine konulup içerisine etler yerleştirilerek
    kenarları katlanır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika
    pişirilir.
  •  Son olarak fırından çıkartılıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri
    konulur ve 5 dakika daha fırınlanır. Sıcak bir şekilde servis edilir.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

2. Sulu Yemek Olsun Bizim Olsun: Arpacık Soğanlı Et Yahnisi

Kurban etleriyle yapabileceğiniz en güzel tariflerden biridir, yahni. Bol sulu,
soğanın tadıyla harmanlanan bu yahniye kayıtsız kalamayacak; yanına hemen
güzel bir pilavı pişirmeye başlayacaksınız. Suyuna da ekmek banmayı sakın
unutmayın. İşte, arpacık soğanlı et yahnisi tarifi:

  •  Derin bir tencere içerisine sıvı yağ alıp kızdırın. Ardından kuşbaşı
    şeklinde doğranmış etleri tencere içerisine alıp rengi dönene kadar
    yüksek ateşte kavurun.
  •  Rengi dönen etlerin üzerine arpacık soğan ve sarımsakları ilave edin.
  •  Daha sonra sıcak su ile açtırdığınız salçayı, rendelenmiş domatesi ve
    baharatları ekleyip karıştırın.
  •  Son olarak üzerini geçecek kadar yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu ilave
    edip kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Arpacık Soğanlı Et Yahnisi Tarifi

3. Anadolu Kokar: Etli Bulgur Pilavı

Kurban Bayramı etli pilavsız olmaz diyenler burada mı? Size lezzeti bol, kalorisi
bir tık daha düşük bir önerimiz var. Anadolu sofralarının vazgeçilmezi bulgur,
en lezzetli kurban etiyle buluşuyor ve bayram sofralarına iyi geliyor! Siz de bu
bayram etli pilav yapmayı tercih edenlerdenseniz beyaz pirince göre daha hafif
ve zararsız sayılan bulgurla nefis bir menü hazırlayabilirsiniz. İşte, etli bulgur
pilavı tarifi:

  •  Bir pilav tenceresinin içerisine yağı ve etleri ekleyip kavurun.
  •  Ardından içerisine soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  •  Daha sonra içerisine bulguru baharatları ve suyu ekleyip ocağın altını
    kısarak pişmeye bırakın.
  •  Suyu çekince ocaktan alıp bir karıştırın ve kapağını kapatıp 10 dk
    dinlenmeye bırakın.
  •  Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

4. Tel Tel Ayrılır: Fırında Kuzu Kol

Fırın yemeklerinden Kurban Bayramı’nda da vazgeçmem, diyorsanız fırında
kuzu kol tarifi tam size göre demektir. İyice pişmiş, aynı zamanda yumuşacık ve
tel tel ayrılan bir etle siz de bayram sofralarınızı daha güzel hale getirebilirsiniz.
İşte, fırında kuzu kol tarifi:

  •  İlk olarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinin tabanına kekik ve biberiye
    yerleştirilir.
  •  Ardından kuzunun her iki tarafına da bıçak ile kesikler atılır ve bu
    kesiklerin içerisine sarımsak parçalarından yerleştirilir.
  •  Kaya tuzu ile iki tarafını da ovduktan sonra deri kısmı üzeri de kalacak
    şekilde tepsiye yerleştirilir.
  •  En son birkaç tereyağı parçası konulup üzeri folya ile kapatılıp 200
    derecelik fırına atılır.
  •  1,5 saat folyo ile pişirdikten sonra folya çıkarılıp üzerinin kızarması için
    15 dakika kadar daha pişirilir. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Fırında Kuzu Kol Tarifi

5. Yemeğin Salçalısı Diyenlere: Salçalı Dana Biftek

Dana biftek hiçbir yöntem uygulamadan sadece döküm tava üzerinde
pişirilerek de nefis olur. Bu yönüyle tam bir üşengeç yemeği sayılır. Diğer
yandan güzel bir marine aşaması ya da bolca sos eklenmesi ile lezzeti daha da
katlanabilir. Bu yönüyle de lezzet âşıklarının yüzünü güldürür! Siz de bol salçalı
dana biftek tatmak isterseniz böyle buyurun. İşte, salçalı dana biftek tarifi:

  •  Soğanları halka bir biçimde doğrayın ve bir kenara alın.
  •  Ardından kullanacağınız tavayı ısıtıp tabanına yaklaşık 1.5 yemek kaşığı
    kadar zeytinyağı gezdirin.
  •  Yağ yeteri kadar kızdıktan sonra etlerin her iki tarafını baharatlarla
    lezzetlendirerek biraz kızarana kadar pişirin ve kenara alın.
  •  Ardından başka bir tencereye tekrar zeytinyağı ekleyip halka şeklinde
    doğramış olduğunuz soğanları yerleştirin.
  •  Soğanlara tuz ve karabiber ekleyip kısa bir süre pişirdikten sonra
    üzerilerine etleri koyup salçalı suyu ilave edin ve pişmesi için kapağını
    kapatın.
  •  Etler tencere içindeki suyu biraz çektikten sonra soğan ve etleri bir
    borcama alın ve üzerini folyo ile kapatın.
  •  Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Salçalı Dana Biftek Tarifi

 

Salça, turşu ve sos hazırlıklarınızda size yardımcı olacak ürünleri sipariş etmek için hemen tıklayın.