Atom Gücünde Kahvaltılara: Kuru Kayısılı Enerji Topları

Kahve yanında, kahvaltıda ya da ara öğün olarak tüketebileceğiniz kayısılı enerji barkayısılı enerji topları tarifimiz var. Sıcak suda bekletilen kuru kayısı, fıstık ezmesi, yulaf kepeği, fındık, susam ve tarçın ilavesiyle hazırlanan tatlı atıştırmalık, vegan takipçilerimizin de ağzına layık!

Şimdiden afiyet olsun.

Kuru Kayısılı Enerji Topları Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

200 gram kuru kayısı
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1,5 su bardağı yulaf kepeği
1/2 su bardağı fındık
2 yemek kaşığı susam
1/2 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Arzuya göre bal ekleyebilir, kuru kayısı yerine kuru erik kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş kuru kayısıları geniş bir kaseye alıp yumuşaması için sıcak suda bekletin.

Mutfak robotuna aldığınız fındıkları toz haline gelene kadar çekin. Susam ve tarçın ilavesiyle karıştırın.

Sıcak suda bekletip fazla suyunu süzdürdüğünüz kuru kayısıları püre haline gelene kadar mutfak robotunda karıştırın.

Fındık içi, yulaf kepeği ve fıstık ezmesini ekleyip toparlanana kadar elinizle karıştırın.

Küçük parçalara ayırdığınız enerji bar karışımını, elinizde yuvarlayıp küçük toplar halinde bekletmeden servis edin.