Bol Çikolatalı: Kuru Meyveli Mozaik Pasta

Kısa sürede hazırlanan ve oldukça sevilen mozaik pasta tariflerine bir yenisini ekliyor, harcına kuru meyve parçacıkları ekliyoruz. Baton bir kek kalıbında, buzdolabında beklettiğimiz mozaik pasta tarifini çiğ fındık ve bitter çikolata ilavesiyle soğuk olarak servis edin.

Kuru meyveli mozaik pasta sunumunda arzuya göre kaymaklı dondurmaya da yer verebilir, çikolata sosu sıcak olarak da kullanabilirsiniz.

Kuru Meyveli Mozaik Pasta Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

500 gram petibör bisküvi
90 gram bitter çikolata
110 gram tereyağı
1/2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı doğranmış kuru meyve

Üzeri için:

1 su bardağı çiğ fındık
90 gram bitter çikolata

Püf noktası:

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, bitter çikolata ilavesiyle kısık ateşte eritmeye özen gösterin.

Kullandığınız bisküvilerin gevrek ve taze olmalarına dikkat edin. Kullandığınız toz şeker ve kakao miktarını arzuya göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Süt yerine krema kullanabilir, bitter çikolata yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Soğuk olarak servis edin.

Nasıl Yapılır?

Küçük kırıklar haline getirdiğiniz petibör bisküvileri derin bir kaseye aktarın.

Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağı ve bitter çikolata parçalarını kısık ateşte eritin. Doğranmış kuru meyve parçalarını arzuya göre daha da küçültün.

Petibör bisküvilere; toz şeker, kakao, süt ve doğranmış kuru meyveleri ekleyin.

Kısık ateşte eritip ılık bir hal alana kadar oda sıcaklığında beklettiğiniz bitter çikolatalı karışımı ilave edip karıştırmaya başlayın.

Toparlanan mozaik pasta karışımını yağlı kağıt serili baton bir kek kalıbına alın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kıvam alması için buzdolabına kaldırıp 6-8 saat aralığında bekletin.

Buzdolabından çıkardığınız mozaik pastayı geniş bir servis tabağına alın.

Üzerine çiğ fındıkları yerleştirin. Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ilavesiyle süsledikten sonra kısa bir süre daha buzdolabında bekletin. Dilimler halinde, soğuk olarak servis edin.