Sabah Kahvesine Geliyormuş: Kuru Üzümlü Kurabiye

Hayır denilecek ve sadece bir adedi yetebilecek bir kurabiyeden bahsetmiyoruz. Kurabiye canavarlarının ağzına layık bir kuru üzümlü kurabiye tarifimizde; toz şeker, yumurta, zeytinyağı, un ve kabartma tozu yer alıyor.

Tarçın ve rendelenmiş limon kabuğu ağızda dağılan kurabiye tarifimize farklı bir aroma katarken çay saati tatlanıyor. Lokumdan tatlı kurabiyeler kahve keyfine de göz kırpıyor.

Kuru Üzümlü Kurabiye Tarifi

16 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
1/4 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu

Püf noktası:

Hazırladığınız kurabiye hamuruna az miktarda ceviz içi ve arzuya göre vanilya ekleyebilirsiniz.

Kullanmış olduğunuz tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Pişirme kalıplarıyla şekil verebileceğiniz kuru üzümlü kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğutup kapaklı kavanozlarda saklayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtayı karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle karıştırın. Kuru üzümlerin sap kısımlarını ayıklayın.

Azar azar eklediğiniz un, kabartma tozu, tarçın ve son olarak eklediğiniz kuru üzüm ilavesiyle yoğurun.

Küçük parçalara ayırıp yuvarladığınız kurabiye hamurlarını fırın tepsisi üzerini aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif bir renk alana kadar pişirin. Dumanı üzerinde tüten kuru üzümlü kurabiyeleri dinlendirdikten sonra servis edin.