Cipsin Sağlık Hali: Kurutulmuş Meyveler

Kabuğu soyulan elmanın, ananasın, hatta havuç, muz ve portakalın cips inceliğinde dilimlendiğini ya da mini mini küpler eşliğinde doğrandığını düşünün. Az miktarda zeytinyağıyla harmanlandıktan sonra yağlı kâğıt üzerine serilen meyveler önceden ısıtılmış fırında, düşük ısıda uzun bir süre pişiyor. Tatlı ve hamur işi tariflerinde kullanılabildiği gibi atıştırmalık olarak cips gibi de tüketiliyor.

Ortaya çıkan kurutulmuş meyveler nefis bir ara öğün oluşturuyor.

Kurutulmuş Meyve Tarifi

1 kavanoz

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 90 dakika

Malzemeler:

1 adet orta boy elma

1 adet orta boy ananas

1 adet orta boy havuç

1 adet orta boy muz

1 adet orta boy portakal

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz sebze ve meyveleri bu şekilde fırınlayıp cips niyetine önceden hazırladığınız tatlı ve tuzlu dip soslarla servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz meyveleri özel bir aparat ya da rende kullanarak cips inceliğinde dilimleyin.

Derin bir kâseye alıp az miktarda zeytinyağı ilavesiyle harmanlayın.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine tek kat halinde dizdiğiniz sebzelerin üzerine tuz serpin. Önceden yüksek ısıda ısıtılmış 130 derece fırında, aralarda ters yüz ederek 90 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra önceden hazırladığınız dip soslar eşliğinde servis edin.