Yeşil Sağlık: Kuşkonmazlı Makarna

Tam bir C vitamini deposu liften zengin kuşkonmazı fırın tepsisinde zeytinyağı ilavesiyle pişirdik. Bol suda haşladığımız makarna ile harmanlayıp krema, parmesan peyniri ve baharatlarla çeşnilendirdik.

Fırın somon ilavesiyle karıştırarak da servis edebileceğinizin leziz bir notunu buraya düştük. Nefis bir kuşkonmazlı makarna tarifi arayanlar püf noktalarımızı kaçırmasın.

Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 paket penne makarna
3 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gram kuşkonmaz
1/2 su bardağı krema
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
2 dal taze soğan
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları makarna sosuna ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuşkonmazların dip kısımlarını kesin. Soyacak yardımıyla kalın kabuklarını alın.

Yağlı kağıt üzerine aldığınız kuşkonmazların üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin.

Derin bir tencerede kaynamakta olan suda makarnaları haşlayıp damak tadınıza göre pişirdikten sonra suyunu süzün, durulamayın.

Az miktarda zeytinyağını tencerede kızdırın. Haşlanmış makarna, fırınlanmış kuşkonmaz ve krema ilavesiyle harmanlayın.

Kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz makarnayı parmesan peyniri ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Arzuya göre ince ince doğranmış taze soğan ekleyebilirsiniz.