Kuşkonmazlı Siyez Bulgurlu Pilav

Et yemeklerinin, çorbaların, salataların, tavuk yemeklerinin en yakın arkadaşı pilav bu sefer kuşkonmazla bir arada…

kuskonmazli-pilav

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

-1 bağ kuşkonmaz

-2 su bardağı siyez bulguru

-125 gram tereyağı

-1 çay kaşığı tuz

-4 su bardağı su

Yapılışı

1. Kuşkonmazların alt kısmında 2-3 cm kadar kesin.

2. Minik parçalar halinde doğrayın kaynar su içerisinde 3 dakika haşlayın ve hemen soğuk suya koyun.

3. 4 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın.

4. Tuz ve tereyağını ekledikten sonra bulguru ilave edin.

5. Birkaç kez karıştırın ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın.

6. Suyu tamamen çekmeden kuşkonmazları ilave edin ve çok kısık ateşte demlenmeye bırakın.

7. Pilavın suyu tamamen çektikten sonra pilavı ocaktan alın.

Afiyetler olsun.

Hazırlama Önerisi:

Kuşkonmazları haşladıktan sonra hemen soğuk suya koyarsanız rengi kararmaz ve fresh yeşil rengini kaybetmez.