Hem Sağlıklı Hem Lezzetli: Kuskus Salatası

Karbonhidrat içerikli diyet öğünlerin destekleyicisi kuskus salatası için makarna salatasının yeni rakibi diyebiliriz. Bol miktarda kaynar suda haşlandıktan sonra arzu ettiğiniz sotelenmiş sebzelerle harmanlanan kuskus taneleri baharatlarla tatlandırıldıktan sonra salata formunu alıyor. Yeşil salata, önceden hazırlamış olduğunuz sos ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis ediliyor.

Kuskus Salatası Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

½ paket kuskus

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber

1 adet orta boy sarı dolmalık biber

½ tatlı kaşığı kekik

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Salata yapımında kullanacağınız kuskusu, bol miktarda kaynar suda kısa süre haşlamaya ve suyunu süzdürdükten sonra durulamamaya özen gösterin.

Servis önerisi:

Hazırladığınız kuskus salatasını arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Eklediğiniz kuskusları, kaynar suda 8-10 dakika kadar haşlayıp fazla suyunu süzdürün.

Ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli biberleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde doğrayın.

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Doğramış olduğunuz sebzeleri sırasıyla ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekikle çeşnilendirin.

Yüksek ateşte haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuskusu ekleyip sote sebzelerle karıştırdıktan sonra servis tabağına alın. Arzuya göre yeşil salata ya da sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin.