Bol Çeşnili: Kuzu Etli Pilav

Kuzu etinin en lezzetli ve taze zamanında hazırlanacak nefis bir seçenek. Kuzu etli pilav tarifi… Kuru soğan, sarımsak, az miktarda havuç, kuş üzümü ve baharatların eşlik ettiği bir pilav hazırlıyoruz. Kısık ateşte, karıştırmadan pişirdiğimiz pirinç pilavını ince kıyılmış dereotu eşliğinde ılık olarak servis ediyoruz.

Kuzu Etli Pilav Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

800 gram kuzu eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1/4 demet dereotu

Püf noktası:

Kullanmış olduğunuz pirince göre eklediğiniz sıcak su miktarı değişiklik gösterebilir. Pirinçleri kavurabilir ya da sıcak suda beklettikten sonra da kullanabilirsiniz.

Suyunu eklediğiniz pilavı, karıştırmadan ve kısık ateşte pişirin.

Pişirme önerisi:

Orta yağlı kuzu etlerini, iri parçalar halinde kullanabileceğiniz gibi küçük küpler halinde de kullanabilirsiniz.

Kullanmış olduğunuz yağ miktarı ve baharat oranını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Yapılışı:

Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince dilimleyin.

Kabuklarını soyduğunuz havucu iri parçalar halinde kesin. Sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümlerini soğuk suda durulayın.

İri parçalara ayırdığınız kuzu etlerini; yanmaz yapışmaz tabanlı bir tencerede ve az yağda suyunu çekene kadar kavurun.

Suyunu çekip renk alan kuzu etlerine tereyağı ekleyin. Doğranmış kuru soğan, sarımsak ve havuç ilavesiyle pişirme işlemini sürdürün.

Hafif bir renk alan havuçlara bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri ekleyip hafif şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.

Tuz, pul biber, kuş üzümü ve arzuya göre karabiber ilavesiyle çeşnilendirin. Sıcak su ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede 12-15 dakika kadar pişirin.

Kağıt havlu ya da pamuklu bir bez yardımıyla demlendirdiğiniz kuzu etli pilavı, incecik kıyılmış dereotu eşliğinde ılık olarak servis edin.