Kuzu Etli Enginar Dolma

Uzman Kasap’tan aldığımız protein deposu, tazecik kuzu eti ile hazırlanan, mevsim sebzelerinin tadına doyasıya vardığımız bir tarif hazırladık sizler için. Mutlaka deneyip, mevsimi geçmeden denemeniz dileğiyle.

enginar-dolma

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi:  45 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler:

-4 adet enginar
-250 gram kuzu eti
-1 su bardağı bakla
-1 adet kurusoğan
-1 kahve fincanı zeytinyağı
-1 adet limon
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-5-6 dal dereotu

Yapılışı

1. Tencereye enginarları, tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve limon ve üzeri geçecek kadar su koyarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Ayrı bir tencerede baklaları haşlayın.
3. Yayvan bir tavada kuzu etlerini çok az zeytinyağda suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
4. Soğanları yemeklik doğrayıp etlere ilave edin.
5. Enginarların haşlama suyundan etlere ilave ederek pişirmeye devam edin.
6. Etler yumuşacık olduktan sonra haşlanmış baklaları ilave edin.
7. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra ocaktan alın.
8. Haşlanmış enginarların içini bu harç ile doldurun.
9. Üzerine dereotu serpiştirin ve servis edin.

Servis Önerisi:

Servis yapmadan önce enginarların üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin. Hem yemeğiniz parlak hem de lezzetli olur.