Sahne Sırası Onda: Kuzu Etli Pilav

Bir klasik, kavurmanın sıkı dostu kuzu etli pilav… Arzuya göre önceden haşlanmış nohutların da ilave edildiği, et suyuna yapılmış pirinç pilavı olmadan bayram geçer mi? Geçmez. Küçük bir sır verelim kuru nane ilaveli ve fırında pişen hali de çok güzel olur bu pilavın.

Tereyağı kokulu, dumanı üzerinde pilav tariflerimiz ve püf noktalarını da unutmadan buraya bırakalım.

Kuzu Etli Pilav Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

400 gram kuzu eti
½ su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
50 gram badem
3 su bardağı et suyu
½ çay kaşığı tuz
2 damla taze sıkılmış limon suyu

Püf noktası:

Kuzu etlerini üzerini geçecek kadar su ilavesiyle düdüklü tencerede pişirebilir, haşlama suyunu pilav yapımında kullanabilirsiniz.

Sıcak suda bekletip kabuklarını soyduğunuz bademleri pilav yapımında kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Küçük parçalar halinde kestiğiniz kuzu kuşbaşı etlerini; derin bir tencerede, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.

Ayrı bir tencerede haşladığınız nohutların fazla suyunu süzdürün. Arzuya göre kabuklarını soyun. Etlerin haşlama suyunu pilav yapımında kullanmak üzere ayrı bir yere süzdürün. Arzuya göre haşlanmış etleri tel tel ayırın.

İnce telli bir süzgece aldığınız pirinçleri duru suyu çıkana kadar yıkayın, fazla suyunu süzdürün.

Tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Bademleri ekleyip 2 dakika kadar kavurun. Pirinçleri katıp şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün.

Sıcak et suyu, tuz ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Haşlanmış nohut ve kuzu etlerini katıp kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 12-15 dakika kadar pişirin.

Tel tel açılan pirinç pilavını demlendirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden servis edin.