Ev Yemeği Gibisi Yok: Kuzu Gerdan Kapama

Bol soğanlı, sarımsaklı, sebzeli nefis bir et yemeği. Kuzu gerdan etiyle hazırlayabileceğiniz oldukça pratik ve lezzetli bir iftar yemeği. Yüksek ateşte mühürlenmiş kuzu gerdan kapama patates dilimleriyle bir araya geliyor.

Hazırsanız püf noktaları ve yapım aşamalarına geçiyoruz.

Kuzu Gerdan Kapama Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 parça kuzu gerdan
2 adet orta boy havuç
4 diş sarımsak
20 adet arpacık soğan
3 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz kuzu gerdan etlerini öncesinde mühürleyip sonrasında fırın kabına yerleştirin.

Arpacık soğanları, kabuklarının kolaylıkla soyulması için ılık suda bekletin.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatları ekleyebilir, farklı kök sebzeler katabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz havuçları ince ince dilimleyin. Patatesleri oldukça ince dilimler halinde kesin.

Zeytinyağını ızgara izli, yanmaz yapışmaz tabanlı bir tavada kızdırın. Kuzu gerdan etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.

Ayıklanmış sarımsak, arpacık soğan ve doğranmış havuçları ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.

Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız kuzu gerdan etleri üzerine ince ince dilimlediğiniz patatesleri ekleyin.

İnce bir kat olacak şekilde krema sürdüğünüz kuzu gerdan kapamayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.