Sebzesi Bizden Olsun: Kuzu İncik

Sebzelerden destek aldığımız, hafif sulu ve dana etine göre daha kısa sürede pişen bir ana yemek tarifi kuzu incik. Uzman Kasap reyonlarında bulabileceğiniz, kemik kısımları bol suda yıkanıp kurulanan kuzu incikler yüksek ateşte mühürlenip haşlanır. Sotelenen sebze, et suyu ve baharat ilavesiyle hazırlanan kuzu incik tarifi hafif sulu kalacak şekilde ikram edilir.

Taze doğranmış maydanoz yaprakları ve biberiye de oldukça yakışır.

Kuzu İncik Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

1 kilogram kuzu incik
1 tatlı kaşığı un
5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kırmızı biber
200 gram kültür mantarı
1 adet defne yaprağı
1 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

4 dal maydanoz

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız inciklerin kemik kısımlarını iyice temizleyip kuruladıktan sonra kullanın. İncikleri üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle haşlayın.

Pişirme önerisi:

Pişirme süresini daha kısa sürede tamamlamak için düdüklü tencere kullanabilir, kuru soğan yerine arpacık soğan kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Bol suda yıkayıp temizledikten sonra iyice kuruladığınız kuzu incikleri una bulayıp arkalı önlü ters çevirerek kızartın.

Kızartma işlemi sonrasında geniş bir tencereye aldığınız kuzu incikler üzerine sıcak su ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları bütün halde bırakın. Kuru soğan ve patatesleri iri parçalar halinde, havuçları halka halka doğrayın.

Nemli bir bezle sildiğiniz mantarları bütün halde bırakın. Çekirdekli kısımlarını temizlediğiniz kırmızı biberi yarım ay şeklinde kesin.

İncikleri kızarttığınız yağa sırasıyla; kuru soğan, sarımsak, havuç ve kırmızı biberleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Defne yaprağını ekleyin, iri parçalar halinde doğradığınız patatesleri katın. Kekik, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirin.

İncikleri haşladığınız suyu ekleyip kısık ateşte patates ve etler tamamen yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre ısıya dayanıklı bir fırın kabında, 15-20 dakika kadar fırınladığınız kuzu incikleri sıcak olarak servis edin. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ve biberiye ile süsleyin.