Protein Severlere: Kuzu Pirzola

Bayram sofralarına layık bir et tarifi. Arpacık soğan, sarımsak, zeytinyağı, biber salçası, taze biberiye ve baharatlar ilavesiyle marine edilen kuzu pirzolalar; fırında pişiyor ve kendi bıraktığı pişirme suyuyla hazırlanan sos eşliğinde servis ediliyor.

Kuzu pirzola tarifi yanında siz ne arzu ederdiniz? Patates püresi, pirinç pilavı ya da sadece bol yeşillikli bir salata?

Pirzola Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

12 adet kuzu pirzola
5 adet arpacık soğan
2 adet sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1/2 tatlı kaşığı taze kişniş
1/2 çay kaşığı iri çekilmiş deniz tuzu

Sosu için:

1/2 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı ılık su
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

İri çekilmiş deniz tuzunu pişirme işleminin sonuna doğru eklemeniz etin lezzetini arttıracak, daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Arzu ettiğiniz farklı baharatları ekleyerek de kuzu pirzolaları marine edebilir, bir gece önceden buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Marinasyon karışımında beklettiğiniz kuzu pirzolaları, arzuya göre ızgara izli döküm tavada da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Önceden sıcak suda beklettiğiniz arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını kolaylıkla ayıklayın. Biberiye dallarını tek tek ayırın.

Kuzu pirzolaları ısıya dayanıklı geniş bir servis kabına dizin.

Zeytinyağı, biber salçası, arpacık soğan, sarımsak, biberiye dalları, taze kişniş ve tane karabiber ilavesiyle karıştırın. Etlerin yumuşaması için buzdolabına kaldırıp bekletin.

Üzerini yağlı kağıtla kapladığınız etleri, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü olarak pişirin.

Pişirme işleminin sonuna doğru iri çekilmiş deniz tuzu ekleyip kısa bir süre daha pişirme işlemini sürdürün.

Fırından çıkardığınız kuzu pirzolaların saldığı suyu küçük bir sos tenceresine aktarın. Kısık ateşte kaynamaya bıraktığınız sos karışımına un ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Ilık suyla çoğaltıp taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirdiğiniz sos karışımını kuzu pirzolalar üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin.