Ekmek Sevdirir: Kuzu Yahni

Kuzu etinin en lezzetli döneminde kuzu eti ve sebzelerin bir araya geldiği nefis bir tencere yemeğiKuzu yahni tarifinden bahsediyor, püf noktaları ve yapılış aşamalarını sakınmadan paylaşıyoruz sizlerle. Havuç, mevsim yeşili taze bezelye ve havucun tat kattığı sulu yemek tarifimiz ekmek sevdiren türden.

Kaşıkları hazır edin, anne yemeği özleyenler buyursun.

Kuzu Yahni Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

1 kilogram kuzu eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 su bardağı taze bezelye
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 dal taze kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su

Püf noktası:

İri parçalar halinde doğranmış kuzu etini yüksek ateşte mühürledikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Kullandığınız sıcak su miktarını damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Kuru soğan yerine arzuya göre arpacık soğan kullanabilir, mevsiminde kök sebzelerle içeriğini zenginleştirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuzu etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz sebzeleri iri parçalar halinde kesin.

Kuru soğanı arzuya göre dört eşit parçaya bölün. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuzu etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.

Doğranmış kuru soğan, sarımsak ve domates salçasını ekleyip hafif bir renk alana kadar etlerle birlikte soteleyin.

Doğranmış havuç, taze bezelye ve havuçları ekleyip havuçların diriliği gidene kadar pişirme işlemini sürdürün.

Tuz ve karabiber ilavesiyle çeşnilendirdiğiniz kuzu yahniye, taze kekik ve sebzelerin üzerine gelecek kadar sıcak su katıp kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün.

Suyunu bırakan kuzu yahniyi sebzeler eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.