Labneli Havuç Tarator

Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz, pratik, lezzetli bir tarif; labneli havuç tarator çıtır lezzetlerin en yakın arkadaşı, sofraların göz alıcı sunumu olmaya aday! Üstelik bu tarife çocuklar da bayılacak! Havuç sevdirme garantili tarifimizi denemeniz dileğiyle…

havuclu-tarator

4-6 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler

  • 5 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 diş sarımsak
  • 6 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

1. Havuçların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.

2. Zeytinyağ ile hafifçe soteleyin.

3. Sarımsağı ezin yoğurt ve labne ile beraber karıştırın.

4. Havuç tuz ve doğranmış dereotu ile karıştırın.

Pişirme Önerisi:

Servis tabağına yayarak servis edebileceğiniz gibi,  dilediğinizce şekil verip servis etmeniz mümkün.