Lahmacun Börek

Lahmacun mu börek mi sorusunun en güzel yanıtı; lahmacun börek! Nefis tarifi MigrosTV’de.

lahmacun-borek

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25-30 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 1 kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kutu soğan
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 adet yufka

Sosu için

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  • Öncelikle Yoğurt, süt, yumurta ve sıvı yağı bir kaba alın.
  • Hepsini el çırpıcısı ile karıştırıp sos elde edin.
  • Domatesleri kabuklarını soyun çok küçük doğrayın veya rendenin iri kısmı ile rendeleyin
  • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, sarımsak, tuz karabiber ve şeker ilavesi ile pişirin.
  • Başka bir kaba kıymayı, incecik doğranmış biberleri ve rende yapılıp suyu sıkılmış soğanları koyun.
  • Daha sonra domates sosunu ekleyerek karıştırın.
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Yufkaları tepsi büyüklüğünde kesin.
  • İlk yufkayı tepsiye yerleştirin üzerine yoğurtlu sütlü sosu sürün.
  • Kalan 2 yufkayı da üst üste soslayarak serin.
  • En üst yufkanın üzerine kıymalı harcı yerleştirin.
  • Önceden 180 derece ısınmış fırında bu şekilde pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerini başka bir pişirme kağıdı ile sıkıca örtün.
  • 5-10 dakika kadar bu şekide beklettikten sonra rulo şeklinde sarın.
  • Dilediğiniz kalınlıkta dilimledikten sonra servis edin.

Servis Önerisi: 

Fırında çıktıktan sonra lahmacunların yumuşayarak rulo haline gelmesi için üzerini kapatma işlemi mutlaka yapılmalıdır.