Leziz ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Kaşarlı Ispanak Topları

Ispanaklı kaşarlı minik toplar mutfağınızın vazgeçilmezi olacak.

ispanak-toplari

Malzemeler
6 fincan taze ıspanak (İsterseniz 1/4 fincan taze ot ekleyebilirsiniz)
3 fincan kaynar su
3 yumurta
1/2 fincan rendelenmiş kaşar peynir
1 su bardağı kuru ekmek kırıntısı
1/2 çay kaşığı sarımsak tuzuYapılışı

Taze ıspanakların yapraklarını ayırın ve yıkayın.
Sonrasında yaprakları bir kaba koyup üstüne kaynar su dökün ve üç dakika bekletin.
Sonrasında soğuk suyla durulayıp kesme tahtasında doğrayın.
Yumurta, peynir, otlar ve kuru ekmek kırıntılarını bir kapta karıştırın.
Peynir tuzlu değilse tuz ekleyebilirsiniz.
Ardından elde ettiğiniz karışımdan minik toplar yapın.
Topları pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika, üstü altın rengi oluncaya kadar pişirin. Sunumunu ya hemen sıcacıkken ya da soğuduktan sonra yapın. Afiyet olsun!