Lezzeti Unutulmaz: Güveçte Sarımsaklı Mantar

Mantarı bir de güveçte deneyin! Yapımı oldukça kolay olan bu tarif, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak.

mantar

Malzemeler:

1/4 bardak tuzsuz tereyağı
4 diş sarımsak, kıyılmış
1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu, isteğe bağlı
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı biberiye
Tuz, karabiber
1 buçuk kilo mantar
Fırını 180-200 derecede önceden ısıtıyoruz. Küçük bir kapta eritip içine sarımsak, limon suyu, kekik, biberiye, tuz ve karabiber ekliyoruz. Mantarları üst üste gelmeyecek şekilde güveç kabına yerleştirip hazırladığımız tereyağını üstünden geçiyoruz. Ardından fırında 12-15 dakika üstü kahverengileşinceye kadar pişiriyoruz ve yemeğimiz hazır!