Limon Reçeli Nasıl Yapılır?

Reçel ilhamımızı geliştirmeye devam ediyor, MigrosTV mutfağında deneyimliyoruz. Yemeklerin, çorbaların, salataların ekşi güzel limonla bu kez reçel yapıyoruz.
limon-receli
Hazırlık süresi: 15 dakikaBekleme süresi: 10-12 saatPişirme süresi: 25 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

4 adet limon
2 su bardağı şeker
5-6 yaprak taze nane

Yapılışı

1. Limonların kabuklarını soyun
2. Bütün olarak 2 bardak sıcak suda 5 dakika kadar haşlayın.
3. Suyunu süzdürüp limonları dilimler halinde doğrayın.
4. Bir kaba alın ve üzerine şekeri dökün.
5. Bir gece buzdolabında bekletin.
6. Sulanan ve şekeri çeken limonları olduğu gibi ocağa alıp kaynatın.
7. 10 dakika kadar kaynatıp taze naneleri ilave edin.
8. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın va kavanozlara doldurun.

Not: kavanozlara doldurmadan önce nanenin acılığını bırakmaması için naneler alınır.