Sirke mi limon mu tartışmasından sonra, şimdi sırada limonla şahane olduğundan emin olduğumuz bir tarif var! Limon turşusu yapmanın en lezzetli ve kolay yolu için tarifimizi inceleyin.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 6-8
Malzemeler
• 3 adet kalın kabuklu limon
• 1 adet misket limon
• 1 limon suyu
• 8-10 adet nane yaprağı
• 1 tatlı kaşığı tane karabiber
• 4 tatlı kaşığı iri kaya tuzu
Yapılışı
• Öncelikle limonları çok iyi yıkayın.
• Bıçak ile limonun tepesinde artı şeklinde kesin ancak taban kısmından ayrılmasın.
• Tepesinden kesilen limonu hafifçe ayırın ve orta kısmına 1tatlı kaşığı tuzu koyun.
• 3-4 karabiber taneside koyarak limon dilimlerini kapatın ve kavanoza yerleştirin.
• Diğer limonlarıda aynı şekilde hazırlayıp kavanoza sıkıcık bir şekilde koyun.
• Üzerine limon suyunu dökün, nane yapraklarıı yerleştirin.
• Kavanozun tamamını su ile doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
• Kavanozu çalkaladıktan sonra karanlık bir yerde 2 hafta kadar bekletin.
• Afiyetler olsun.
Hazırlama Önerisi:
Meze olarak tüketebileceğiniz gibi, zeytinyağlı et ve balık yanında harika olacaktır. Nane yaprakları yerine defne yaprağı da kullanabilirsiniz.