Limon Turşusu Nasıl Yapılır?

Sirke mi limon mu tartışmasından sonra, şimdi sırada limonla şahane olduğundan emin olduğumuz bir tarif var! Limon turşusu yapmanın en lezzetli ve kolay yolu için tarifimizi inceleyin.

limon-tursusu

Hazırlama süresi:  30 dakika

Porsiyon sayısı:  6-8

Malzemeler

• 3 adet kalın kabuklu limon
• 1 adet misket limon
• 1 limon suyu
• 8-10 adet nane yaprağı
• 1 tatlı kaşığı tane karabiber
• 4 tatlı kaşığı iri kaya tuzu

Yapılışı

• Öncelikle limonları çok iyi yıkayın.
• Bıçak ile limonun tepesinde artı şeklinde kesin ancak taban kısmından ayrılmasın.
• Tepesinden kesilen limonu hafifçe ayırın ve orta kısmına 1tatlı kaşığı tuzu koyun.
• 3-4 karabiber taneside koyarak limon dilimlerini kapatın ve kavanoza yerleştirin.
• Diğer limonlarıda aynı şekilde hazırlayıp kavanoza sıkıcık bir şekilde koyun.
• Üzerine limon suyunu dökün, nane yapraklarıı yerleştirin.
• Kavanozun tamamını su ile doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
• Kavanozu çalkaladıktan sonra karanlık bir yerde 2 hafta kadar bekletin.
• Afiyetler olsun.

Hazırlama Önerisi: 

Meze olarak tüketebileceğiniz gibi, zeytinyağlı et ve balık yanında harika olacaktır. Nane yaprakları yerine defne yaprağı da kullanabilirsiniz.