Limonun mis kokusu bu kez kurabiyeye karışıyor. Limonlu çaylı kurabiye tarifi MigrosTV’de.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
Porsiyon sayısı: 10-12
Malzemeler
- 110 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- ½ su bardağı irice çekilmiş badem
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı arly grey toz çay
- 1 su bardağı un
Üzeri için
- Pudra şekeri
- Limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
- Önce nişasta, çay,un, vanilaya ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Pudra şekeri, limon rendesi ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
- Daha evvel karıştırdığımız unlu karışımı ilave edin.
- Elinizle veya spatula ile yoğurun.
- En son bademleri ilave ederek streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
- Buzdolabından çıkan hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin ve 180 derece ısınmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Ilıdıktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin ve rende limon kabuklarını da orta kısımlarına koyun.
Pişirme Önerisi:
Kurabiyelere Bergamot çayı gibi aromalı çayları eleyerek veya ezerekde ilave edebilirsiniz.