Limonlu Çayı Kurabiye

Limonun mis kokusu bu kez kurabiyeye karışıyor. Limonlu çaylı kurabiye tarifi MigrosTV’de.

limonlu-kurabiye

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30  dakika

Porsiyon sayısı: 10-12

Malzemeler

  • 110 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • ½ su bardağı irice çekilmiş badem
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı arly grey toz çay
  • 1 su bardağı un

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

  1. Önce nişasta, çay,un, vanilaya ve tuzu bir kapta karıştırın.
  2. Pudra şekeri, limon rendesi ve tereyağını krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
  3. Daha evvel karıştırdığımız unlu karışımı ilave edin.
  4. Elinizle veya spatula ile yoğurun.
  5. En son bademleri ilave ederek streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
  6. Buzdolabından çıkan hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  7. Pişirme kağıdı serili tepsiye dizin ve 180 derece ısınmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  8. Ilıdıktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin ve rende limon kabuklarını da orta kısımlarına koyun.

Pişirme Önerisi:

Kurabiyelere Bergamot çayı gibi aromalı çayları eleyerek veya ezerekde ilave edebilirsiniz.