Butik pastanelerle yarışacak ev yapımı nefis bir tiramisu tarifine ne dersiniz? Üstelik mis gibi limon kokusuyla…
Hazırlama Süresi: 40 dakika
Pişirme Süresi: 40 dakika
Porsiyon Sayısı: 12
Malzemeler
- 24 adet savoyer bisküvi
- 1 yemek kaşığı limon rendesi
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 300 gram labne peyniri
- ½ su bardağı krema
- 1 paket vanilya
Limonlu Şerbet İçin
- ½ su bardağı limon suyu
- 1 su bardağı su
- 3 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin Limonlu Sos
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- ½ çay bardağı limon suyu
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 2 dakika kaynatın.
- Bir kenarda soğumaya bırakın.
- Başka bir tencereye un şeker ve sütü alın.
- Çırpma teli ile sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan alınca labne peyniri vanilya ve limon rendesini ilave edin.
- İlk sıcaklığı geçinceye kadar çırpıcıyla bir müddet karıştırın.
- Kremayı mikser ile çırpıp muhallebiyle buluşturun.
- Dikdörtgen bir kaba biraz muhallebi koyun ve tabanını incecik kaplayacak sekilde kaşığın tersiyle yayın.
- Soğumuş olan limon şerbetine savoyer bisküvilerini batırın.
- Ve muhallebili kaba sırasıyla dizerek yerleştirin.
- Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökün.
- Tekrar limon şerbetine batırıp savoyerleri muhallebinin üzerine dizin.
- En üste kalan kremayı yayın ve buzdolabına kaldırın.
- Yumurta ve şekeri hafifçe çırpın.
- Unu ve limon suyunu ilave edin ve sürekli çırparak çok kısık ateşte pişirin.
- Hafif koyulaşınca ocaktan alın ve içine tereyağını ilave edin.
- Buzdolabında bekleyen tiramisuyu çıkarıp hiç bekletmeden üzerine dökün.
- Soğuduktan sonra servis edin.
Pişirme Önerisi:
Tiramisunun üzerinin pürüzsüz olması için sos soğumadan dökülmelidir.