Limonlu Tiramisu

Butik pastanelerle yarışacak ev yapımı nefis bir tiramisu tarifine ne dersiniz? Üstelik mis gibi limon kokusuyla…

Hazırlama Süresi: 40 dakika

Pişirme Süresi: 40 dakika

Porsiyon Sayısı: 12

Malzemeler

  • 24 adet savoyer bisküvi
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 300 gram labne peyniri
  • ½ su bardağı krema
  • 1 paket vanilya

Limonlu Şerbet İçin

  • ½ su bardağı limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri İçin Limonlu Sos

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • ½ çay bardağı limon suyu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı

  1. Şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 2 dakika kaynatın.
  2. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  3. Başka bir tencereye un şeker ve sütü alın.
  4. Çırpma teli ile sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  5. Ocaktan alınca labne peyniri vanilya ve limon rendesini ilave edin.
  6. İlk sıcaklığı geçinceye kadar çırpıcıyla bir müddet karıştırın.
  7. Kremayı mikser ile çırpıp muhallebiyle buluşturun.
  8. Dikdörtgen bir kaba biraz muhallebi koyun ve tabanını incecik kaplayacak sekilde kaşığın tersiyle yayın.
  9. Soğumuş olan limon şerbetine savoyer bisküvilerini batırın.
  10. Ve muhallebili kaba sırasıyla dizerek yerleştirin.
  11. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökün.
  12. Tekrar limon şerbetine batırıp savoyerleri muhallebinin üzerine dizin.
  13. En üste kalan kremayı yayın ve buzdolabına kaldırın.
  14. Yumurta ve şekeri hafifçe çırpın.
  15. Unu ve limon suyunu ilave edin ve sürekli çırparak çok kısık ateşte pişirin.
  16. Hafif koyulaşınca ocaktan alın ve içine tereyağını ilave edin.
  17. Buzdolabında bekleyen tiramisuyu çıkarıp hiç bekletmeden üzerine dökün.
  18. Soğuduktan sonra servis edin.

Pişirme Önerisi:

Tiramisunun üzerinin pürüzsüz olması için sos soğumadan dökülmelidir.