Lor Peynirinden Yapılan 4 Tarif

Lor peyniri ile yapabileceğiniz tarif önerileri MigrosTV’de.

1. Lor Peynirli Tuzlu Kek

Tuzlu kek sevenlerden misiniz? O halde size normalden daha az tuza ve yağ oranına sahip sağlıklı bir önerimiz var. İşte lor peynirli tuzlu kek tarifi:

kek

Malzemeler:

3 adet yumurta
2 çay bardağı kadar yoğurt
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
200 gr kadar lor peyniri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış dereotu
2 yemek kaşığı kadar ince kıyılmış maydanoz
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Hazırlanışı:

  • Malzemeleri karıştıracağınız geniş bir kap seçin.
  • Yumurtaları köpürünceye kadar mikserle çırpın. Daha sonra sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın. Son olarak kabartma tozu ve unu ekleyin.
  • Hazırladığınız karışıma ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve lor peynirini ekleyin.
  • Orta büyüklükteki bir kek kalıbının içerisini yapışma yaşanmaması için bir miktar yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı boşaltın.
  • Yaklaşık 170-180 derece ısıtılmış fırında pişirmeye bırakın.
  • Pişip soğuduktan sonra dilimleyerek tercihe göre çay ile servis edin. Afiyet olsun.

2. Lor Peynirli Tart Tarifi

Farklı ve daha hafif bir tart hazırlamaya var mısınız? İşte leziz tarif:

tart

Malzemeler:

  • 200 gram kadar margarin
  • 3 yemek kaşığı kadar yoğurt
  • 1 adet yumurtanın sadece sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

İç Malzemesi:

  • 2 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker

Süslemesi İçin:

3 yemek kaşığı kadar pudra şekeri

Hazırlanışı:

  • Malzemeleri karıştırmak için geniş bir seçin.
  • Yoğurt, margarin, yumurta sarısı, kabartma tozu ve tuzu güzelce karıştırın.
  • Daha sonra 3 bardak unu ekleyip hamur kıvamını tutturun.
  • Hazırladığınız hamurdan orta büyüklükte ceviz kadar bir parça alın ve kalan hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Parçalardan birini tart kalıbına yayın ve içerisine toz şeker, lor peynirini karıştırıp dökün.
  • Parçalardan diğeri ile tartın üzerini kapatın.
  • Tartın 20 faklı yerini noktalar şeklinde delin.
  • Daha önceden ceviz büyüklüğünde ayırdığınız hamuru küçük kurabiye kalıplarıyla şekillendirin ve tartın üst kısmını bu parçalarla süsleyin.
  • 170-180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirmeye bırakın.
  • Piştikten sonra ılımaya bırakın ve dilimleyip üzerini pudra şekeri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

3. Lor Kurabiyesi Tarifi

Çayın yanında nefis gidecek, kıyır kıyır kurabiyeler için işte tarif:

kurabiye-tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket lor peyniri
  • 1 su bardağı kadar Ayçiçek yağı
  • 4 adet yumurta
  • 4 su bardağı kadar un
  • 2 paket kabartma tozu

Üzeri Süslemesi İçin:

  • Çörek otu
  • Susam

Hazırlanışı:

  • Malzemeleri karıştırabileceğiniz geniş bir kap seçin.
  • Lor peyniri ve toz şekerini yoğurup 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  • Daha sonra içerisine yumurta, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın.
  • Eğer ki mümkünse hamuru 1 gece buzdolabında beklettikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin.
  • Fırın tepsisinin tabanını yapışma yaşanmaması için az bir miktarda yağlayın.
  • Yağlanmış tepsiye şekillendirdiğiniz kurabiye parçalarını aralarında boşluklar olacak şekilde güzelce dizin.
  • Üzerlerini çörek otu ve susamla süsleyin.
  • 250 derece ısıtılmış fırında bir süre pişirin daha sonra ısıyı 220 dereceye düşürün.
  • Üzerleri kızarınca fırından alıp soğumaya bıraktıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

4. Lor Peynirli Kabak Dolması Tarifi

Dolma çeşitlerine bayılıyoruz. İster yoğurtla ister tek başına istersek de ana yemekle birlikte tadından mest ola ola tüketiyoruz. Bu seferki dolma tarifi biraz farklı, genelde içini pirinçle hazırladığımız dolmalardan birini bu kez lor peyniri ile hazırlayacağız. İşte leziz tarif:

kabak-dolmasi

Malzemeler:

  • 6 adet dolmalık kabak
  • 250 gram kadar lor peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet orta büyüklükte kırmızı biber
  • 6 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 diş taze sarımsak
  • Bir miktar tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

  • Kabakların üzerini kapak gibi düşünerek düzgünce kesin.
  • Kenarlarından yarım cm pay bırakarak içlerini oyun ve geniş bir tencerede haşlayın.
  • Diğer yandan geniş bir kase içerisine lor peynirini ve küp şeklinde doğradığınız kırmızı biberleri karıştırın. Daha sonra ince kıyım dereotunu, tuz ve karabiberini de ekleyerek karışımı tamamlayın.
  • 1 diş sarımsağı zeytinyağının içerisine rendeleyin ve fırça yardımı ile kabakların içine ve dışına güzelce yedirin.
  • Son olarak hazırladığınız peynir karışımını miktarını iyi ayarlayarak kabakların içine doldurun.
  • Kabakları fırın tepsisine dizin ve 190 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Tercihe göre sıcak ya da ılık şekilde servis edin. Afiyet olsun.