Lor Peynirli 6 Pratik Tarif

Peynir altı suyunun pıhtılaşması ile elde edilen lor peyniri, diğer peynir
çeşitlerine göre daha ekonomik, daha hafif ama aynı zamanda daha besleyici
bir özelliğe sahiptir. Yumurtadan daha yüksek protein içeriğine sahip olmasıyla
tokluk hissi kazanmak için birebirdir. Diyet listeleri için de börek içleri için de
uygun bir seçenek olmasıyla âdeta sihirli bir peynir çeşididir.
Yazımızın devamında lor peyniri sevenleri için birbirinden nefis tarifler derledik.
Siz de bu tarifler sayesinde lor peynirinden en güzel şekilde yararlanabilir,
sofranıza hem lezzet hem de sağlık ekleyebilirsiniz. İşte, lor peynirli 6 pratik
tarif…

1. Lor Peynirli Patatesli Gözleme

Canınız nefis bir gözleme çekti; fakat alacağınız kaloriden biraz çekiniyorsanız
bu tarifimiz size gelsin. Diğer peynirlere göre daha az yağ oranına sahip lor
peyniri kullanarak daha düşük kalorili, aynı zamanda leziz bir gözleme
tüketebilirsiniz. Nasıl mı? İşte, lor peynirli patatesli gözleme tarifi:
– Haşlanmış 1 orta boy patates, yarım su bardağı kadar lor peyniri, bir
tutam tuz ve bir tutam karabiberi karıştırıp ezin.
– 1 adet yufkayı bir tarafının ince kalmaması için üstünden ve altından içe
doğru katlayın.
– Yufkanın ortasına hazırladığınız iç malzemesini koyun.
– Kenar taraflarını elinizle ıslatıp sağ ve soldan kapatın ve elinizle kenar
taraflarına hafifçe bastırın.
– Gözlemeleri 1 yemek kaşığı zeytinyağında orta ateş üzerinde renkleri
biraz koyulaşıncaya kadar pişirin.

Patatesli Gözleme Tarifi

2. Lor Peynirli ve Fesleğenli Muffin Tarifi

Hafta sonu kahvaltıları için özel bir tarif arıyorsanız hem lor peynirli hem de mis
kokulu bu tarifimizi hemen deneyebilirsiniz. Pratik yapımıyla çabucak
hazırlanabilen, ev halkını derin uykulardan mis gibi fesleğen kokusuyla
uyandıracak nefis bir muffin nasıl yapılır işte tarifi:
– Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın.
– 2 su bardağı un, yarım çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı kabartma tozu ve 2
çorba kaşığı kuru fesleğeni bir kapta karıştırın.
– Diğer bir kapta 1 adet büyük yumurtayı, 1 su bardağı sütü, ¼ su bardağı
zeytinyağını ve 1 su bardağı lor peynirini karıştırın.
– Kuru malzemelerin ortasını açıp ıslak malzemeleri dökün ve bir çatal
yardımıyla un parçaları kaybolana dek karıştırın.
– 12 adetlik muffin kabına kâğıt muffin kalıplarından koyup harcı
paylaştırın.
– 190 derecede 20-25 dakika pişirin.

– Sıcak ya da ılık olarak çay eşliğinde servis edin.

3. Lor Peynirli Pancar Ravioli Tarifi

Sağlık dostu iki seçeneğin tek bir tarifte buluştuğu bu lezzete bayılacaksınız!
Hazırsanız; kırmızı pancarın rengi, lor peynirin proteini birleşsin ve ortaya
sadece lezzetin galip geldiği bir sonuç çıksın. Sofranıza özellik ve renk katmak
için daha fazla geç kalmayın; işte lor peynirli pancar ravioli tarifi:
– Bir miktar pancarı haşlayın rendeleyin.
– Rendelediğiniz kısımdan 80 gr pancar ayırıp blenderdan geçirerek püre
haline getirin.
– Bir kabın içerisinde pancar püresi ile birlikte 300 gram un, 2 yumurta, 1
tatlı kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı irmiği karıştırın ve gerekirse un ilavesi
yapıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
– Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika üzeri streçli bir şekilde buzdolabında
bekletin.
– Hamur buzdolabında beklerden iç harcı için yarım demet ince kıyılmış
maydanoz, 200 gr lor peyniri, 35 gr toz parmesan, 1 çay bardağı kırık
ceviz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiberi karıştırın.
– Dinlendirdiğiniz hamuru tezgâha alıp 2 parçaya bölün ve elinizde biraz
yuvarlayın.
– Hamurun 2 parçayı da eşit boyda oklava veya merdane yardımı ile bıçak
sırtı kalınlığına gelecek şekilde açın.
– İç harçtan bir çatal yardımı ile alıp aralarında bir oklava kadar boşluk
kalacak şekilde yerleştirin.
– Boş kalan alanlara bir fırça yardımı ile su sürün.
– Diğer hamurun üzerine bir fırça yardımı ile su sürün ve diğer harçlı
hamurun üzerine kapatın.
– Bastırdığınız her kare parçasını bir rulet yardımı ile kesin.
– Kaynar suya 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip makarnalarınızı
içerisine atın ve 6 dakika kadar pişirin.
– Piştikten sonra üzerine bir miktar tereyağı ve parmesan rendesi dökerek
servis edin.

4. Lor Peynirli Cevizli Erişte

Sırada yine makarna sevenlerini sevindirecek bir tarif var! Öğle ya da akşam
öğünlerinizi şık bir şekilde tamamlayacak bu nefis erişte, gücünü lor peyniri ve
cevizden alıyor. Siz de yapımı her zamanki gibi kolay ama bu kez daha sağlıklı
bir makarna tüketmek isterseniz içeriğiyle zengin bu tarifimizi hemen
deneyebilirsiniz. İşte; lor peyniri ve cevizin uyumuna doyamayacağınız nefis
makarna tarifi:

– İki su bardağı erişteyi iyice kavurun.
– Bol suda haşlayarak süzün.
– Bir yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtıp 50 gr ceviz
içini kavurun.
– Kavurduğunuz ceviz içini eriştelere ekleyip karıştırın.
– Son olarak 100 gram lor peynirini de ilave ederek soğumadan servis
edin.

5. Lor Peynirli Çiğ Börek

Bol yağda kızarmış, çıtır çıtır bir çiğ böreği kim sevmez! Kahvaltılarda yer
aldığında güne güzel başlama sebebidir, çay sofralarında yer aldığında günü
güzelleştirme sebebidir. Her lokmasında kendine âşık eder, doyumu zor olur.
Siz de bugünkü sofranızda koca bir tabak çiğ böreğe yer vermek istiyorsanız
bolca lor peyniri buna çoktan hazır! İşte, lor peynirli çiğ börek tarifi:
– 2 su bardağı un, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp yoğurun.
– Hamuru 15 dk dinlendirin.
– Diğer yandan 200 gram lor peyniri, yarım demet maydanoz, 1 tutam
karabiber, 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırın.
– Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklavayla
açın.
– Açtığınız hamurların içine hazırladığınız iç malzemeden koyup yarım ay
şeklinde kapatın.
– Kızgın yağda pişirip soğumadan, yeşillikler eşliğinde servis edin.

6. Lor Peynirli Mücver Tost

Bu mücver başka mücver; kızartılmadan yapılıp lor peyniriyle süslenen, diyet
yapanı da değişiklik arayanı da pek memnun edecek bir mücver! İster
kahvaltıya isterseniz de akşam yemeğine hazırlayıp bayılarak tüketebileceğiniz
lor peynirli mücver tost nasıl yapılır, işte detaylar:
– 1 adet orta boy patatesi ve 1 adet orta boy sakız kabağını rendeleyip
sularını iyice sıkın.
– Daha sonra 1 yumurta, dilediğiniz kadar lor peyniri, dilediğiniz kadar
yeşil soğan, dereotu, maydanoz gibi yeşillikler ve dilediğiniz kadar
karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatları ekleyip karıştırın.
– Daha sonra hazırladığınız karışımdan tabanına yağlı kâğıt serdiğiniz tost
makinesine ekleyin ve pişirin.
– Mücver tostunuz hazır, soğumadan afiyetle tüketin.