Lübnan Usulü Falafel

Haşlanmış nohut ve tahin ağırlıklı hamuru taze yeşillikler ve kuru baharatlarla tatlanır, küçük toplar haline getirildikten sonra derin yağda kızartılır. Arzuya göre pita ekmeği içerisinde yeşillikler eşliğinde ya da tahin bazlı dip soslarla bekletmeden servis edilir. Nefis falafel tarifimize buyurun…

falafel

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Porsiyon sayısı: 3-4

Malzemeler

-1 su bardağı nohut unu
-2 yemek kaşığı un
-1 adet kuru soğan
-3 diş sarımsak
-½ demet maydanoz
-1 tatlı kaşığı kimyon
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı kırmızı biber
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı su

Kızartmak için

-Sıvı yağı

Yapılışı

1. Soğan sarımsak, maydanoz ve baharatları incecik öğütülmüş gibi blenderdan geçirin.
2. Bir kaba boşaltın ve kalan diğer malzemeleri ilave edin.
3. Elinizle şekil alacak kıvama gelinceye kadar yoğurun.
4. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp sıkı olarak yuvarlayın.
5. Tavada yağı kızdırın ve falafelleri içine atıp kızartın.
6. Bol yeşillikle servis edin.

Pişirme Önerisi:

Malzemeleri yoğururken fazla kuru olduğunu hissederseniz 1 yemek kaşığı kadar daha su ilave edebilirsiniz.