Kıskandıran Pasta: Makarna Pastası

Yanlış okumadınız tatlı mı tatlı pastalara rakip olacak güzellikte makarna pastası hazırlıyoruz. Fırın makarna olarak satılan kalın spaghetti makarnayı kısa bir süre haşlıyor, önceden yağlanmış fırın kabına diziyoruz. İç harcı damak tadınıza kalmış. Tavuklu, kıymalı, peynirli ya da sadece sebzeli… Fırın kabına doldurup üzerini haşlanmış makarnalarla kapladıktan sonra fırınlıyoruz. Sonrası tam bir lezzet şöleni. Dumanı üzerinde tüten fırın makarnayı bir de böyle deneyin.

Makarna Pastası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1 paket fırın makarna
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı zeytinyağı
8 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
10 adet kültür mantarı
400 gram fileto tavuk göğsü
1 adet közlenmiş kırmızı biber turşusu
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz

Servisi için:

4 dal maydanoz
4 dal dereotu

Püf noktası:

Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını çabuk soyabilmek için önceden sıcak suda bekletin. Hafif nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları ince ince dilimleyin.

Pişirme önerisi:

Fırın makarnayı, derin bir tencerede ve bol miktarda kaynar suda 8-10 dakika kadar haşlayın. Isıya dayanıklı cam bir fırın kabını oda sıcaklığında beklettiğiniz yoğurt ve tereyağı karışımıyla önceden yağlayın.

Servis önerisi:

Dilimler halinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Fırın makarnaları kaynamakta olan bol suda ve derin bir tencerede, 8-10 dakika kadar haşlayıp fazla suyunu süzdürün.

Sıcak suda bekletip uç kısımlarını kestiğiniz arpacık soğan ve sarımsakları dikkatlice temizleyip kurulayın. Nemli bir bezle üzerini sildiğiniz mantarları ince ince dilimleyin.

Kemik ve deri kısımlarını aldığınız fileto tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın. Kırmızı biber turşusunu uzun ince şeritler halinde kesin.

Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Arpacık soğan ve sarımsakları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

İnce ince dilimlenmiş kültür mantarı ve fileto tavuk göğüslerini ekleyip yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.

Közlenmiş kırmızı biber turşusu, karabiber ve tuz ilavesiyle çeşnilendirin. Ocaktan aldığınız tavuklu karışıma rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip oda sıcaklığında bekletin.

Isıya dayanıklı fırın kabını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve yoğurt ilavesiyle yağlayın.

Önceden haşladığınız fırın makarnaları tek sıra olacak şekilde yağlanmış fırın kabına dizin. Orta kısmına hazırladığınız kaşar peynirli ve tavuklu iç harcı ekleyip kalan makarnayla üzerini kaplayın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri renk alana kadar pişirin. Fırından alıp geniş bir servis tabağına ters çevirerek çıkarttığınız makarna pastasını dilimleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.