Makarnadan Yapılan 4 Tarif

Farklı makarna tariflerinden vazgeçmeyenlere, yaratıcı soslarla makarnayı lezzetlendirmenin de ötesine geçmek isteyenlere, 4 farklı makarna tarifi öneriyoruz!

1. Makarnalı Börek Tarifi

Su böreğine benzer tadı, tava böreğine benzer pratikliği ile makarnalı börek; çay sofralarınızın yıldızı olabilir. İşte tarifi:

makarna_boregi_tarifi

Malzemeler:

  • 200 gram kelebek makarna
  • 3 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • Peynir

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak kap içerisine yumurta, süt ve sıvı yağ alınıp karıştırılarak böreğe sürülecek sos hazırlanır.
    2.Ardından uygun bir borcam içerisi yağlanır ve kenarlarından sarkacak şekilde ilk kat yufka serilir.
    3. Daha sonra sos dökülerek yaydırılır ve 1 yufka daha buruşturularak borcam içerisine yerleştirilip tekrar sos sürülür.
    4. Haşlamış olduğunuz makarnalar borcam içerisine alınır ve beyaz peynir ilave edilir.
    5. Son kalan yufka yine aynı şekilde buruşturularak serilip sos dökülür ve son olarak dışarıda kalan yufka parçaları içe alınarak kapatılır.
    6. Börek, arzu edilen miktarda dilimlenir ve kalan sos dilimlerin üzerine dökülür. Porsiyon dilimlerin üzerine susam ve çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.

2. Fırın Makarna Tarifi

Fırın lezzetlerine bayılan makarna sevenlere tam da keyiflerine göre şahane bir tarif var sırada.

firin-makarna

 

Malzemeler:

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 2 su bardağı kadar kaşar peyniri
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı kadar un
  • 2 su bardağı kadar süt
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Bir tutam tuz

Hazırlanışı:

  1. Makarnaları derin bir tencerede bol suda 8-10 dakika haşlayın.
    2.Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
    3. Beşamel sos için margarini ve unu tencereye koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.
    4. Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da robot ile çırparak karıştırın.
    5. Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
    6. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve borcama alın.
    7. Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

3. Makarna Salatası Tarifi

Altın günü tabaklarına, piknik menülerine çok yakışacak, kısırın tahtını sallayacak, tadımı leziz, yapımı kolay bir salata ile tüm konuklarınızı etkileyin. İşte tarifi:

Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

 

Malzemeler:

  • Yarım paket boncuk makarna (Tercihe göre farklı şekildeki makarnalardan yararlanabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı kadar mayonez
  • 1,5 su bardağı kadar sarımsaklı yoğurt
  • Yarım demet maydanoz ve dereotu
  • 1 avuç yeşil ve siyah zeytin
  • 1 küçük konserve mısır
  • 1 büyük konserve bezelyeli garnitür
  • 10 adet kornişon turşu
  • 5 adet haşlanmış sosis
  • Tercihe göre tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

  1. Uygun büyüklükte bir tencere seçin ve su ile doldurun. Suya 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip makarnayı haşlayın.
  2. Haşlanan makarnayı süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın.
  3. Diğer yandan sosisleri haşlayın, garnitür konservelerinin suyunu süzün.
  4. Haşlanan sosisleri, zeytin ve turşuları güzelce doğrayın.
  5. Maydanoz ve dereotunu ince bir şekilde kıyın.
  6. Tüm malzemeleri rahatça karıştırabileceğiniz bir kap seçin ve makarna, yoğurt, mayonez ve sıvı yağ haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın.
  7. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, mayonez, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın.
  8. Son olarak soğuttuğunuz makarnayı ekleyip salatanızı tamamlayın.
  9. İster hemen isterseniz de buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

    4. Domates Soslu Makarna Tarifi:

İsmiyle şaşırtan, tadıyla mest eden leziz bir tarif var sırada. Tüm klasiklerden sıyrılmaya hazırsanız işte tarifi:

makarna

 

Malzemeler:

  • 1 paket kalın kesme makarna
  • 4 adet domates
  • 2 adet sarımsak
  • 1 paket beşamel sos
  • ½ litre süt
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Bir miktar kaşar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Makarnayı haşlayın. Domatesleri rendeleyip, yağ ile kavurun ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
    2.Beşamel sosu karışımını süt ile karıştırıp paketin üzerinde yazan tarife göre pişirin.
    3. Evinizde bulunan bir kek kalıbına makarnaları hizalı bir şekilde dizin.
    4. Domates sosunu makarnaların her yerine geçecek şekilde dökün.
    5. Beşamel sosunu da ekleyin.
    6. En üste kaşar peynirini ekledikten sonra 180 derece fırında kaşar peyniri altın rengi olana kadar pişirip ılıyınca kek kalıbından çıkarın ve dilimleyerek etin yanında servis edin.